Verbouwen

Workshop: Anti inbraakstrip monteren

Deuren zijn het meest populair bij de inbreker. Even met een creditcard of een stuk plastic tussen de deur en het kozijn ter hoogte van de dagschoot rommelen (ook wel flipperen genoemd) en de deur is open. Dit kun je voorkomen met een anti-inbraak strip. Deze strip bestaat uit twee stalen delen die je op deur en kozijn monteert. Zodra de deur dicht is, vormen ze een ijzersterke barrière tegen inbraak.

Benodigdheden

Gereedschap: Priem, Schroevendraaier, Boormachine, ijzerzaag

Boormaat: 2,5 mm.

(Standaard bijgeleverde montagemateriaal is voor hout.)

Opmerking: Niet alle deuren hebben een gelijke terugligging. Controleer deze door de afstand te meten van voorkant kozijn tot voorkant deur. Getoond modeltype is voor vlakke deuren. Voor deuren die terug liggen zijn weer speciale anti inbraakstrippen. Ze zijn er zelfs voor naar binnen draaiende deuren(voordeuren).

De anti inbraakstrip bestaat uit twee gedeeltes. 1 Gedeelte komt op de deur de ander op het kozijn. Meet eerst de lengte van de deur op en maak de strips op maat. Dit kan heel eenvoudig met een ijzerzaag maar over het algemeen hebben de strips al de juiste lengte.

Stap 1

Prik de schroefgaten in het kozijn voor met een priem.

Stap 2

Boor de gaten voor met 2,5 mm boortje van de strip op het kozijn.

TIP! Gaten over volledige lengte schroef voorboren. Hierdoor neemt de inbraakwering toe. Zou je niet voorboren dan splijt (wijkt) de nerf en heeft de schroef minder grip door voor te boren met een kleinere diameter boor tapt de schroef zich zelf in het hout.

Stap 3

Schroef de strip eerst met 3 gewone schroeven vast verdeeld over het kozijn.

Stap 4

Pas het deurdeel. Ook bij dit deel boor je alle gaten voor en zet je het deel met 3 schroeven vast. Dan controleer je of alles goed sluit en niet klemt.

Stap 5

Zet vervolgens de strips vast met bijgeleverde één toerschroeven en vervang tevens de tijdelijke schroeven.

Stap 6

Breng de schroef kapjes aan op de schroeven .

Stap 7

Het eindresultaat een goed beveiligde deur. De meningen verschillen of het nou wel of niet mooi is, maar waar het mij omgaat is dat mijn spullen veilig staan en de inbreker het niet eens probeert om binnen te komen.

Ik heb het nu alleen gehad over deuren, maar de anti inbraakstrip kan je ook heel goed toepassen op ramen, luiken, kleppen, klepramen en bovenlichten