Bedrijfsnieuws

Woonwinkel Rivièra Maison verwacht omzetgroei van minstens 20%

De woonwinkel Rivièra Maison verwacht dit jaar de omzet op te voeren met 20% tot 30%. Vorig jaar kwam de omzet uit op bijna 30 miljoen euro. Henk Teunissen, oprichter van de keten, verklaart dat hij regelmatig thuis banken, stoelen en andere meubels test voordat ze in de collectie komen.

De keten telt inmiddels 14 vestigingen in Nederland en is ook vertegenwoordigd in België, Duitsland, Noorwegen, Italië en Finland. Eerder dit jaar is een winkel geopend in het Londense filiaal van Selfridges. Klanten van Rivièra Maison hebben een profiel op Hyves geopend, dat inmiddels 15.000 aanhangers heeft. Theunissen weet instinctief wat klanten willen. Hij voert geen marktonderzoeken uit. Hij luistert simpelweg goed en gaat tijdens feestjes naast vrouwen zitten zodat hij hoort wat ze nodig hebben.

De winkels van Rivièra Maison bevinden zich op A-locaties tussen kledingwinkels en koffiezaken. De eerste winkel werd geopend in 1997 in de Amsterdamse Kalvertoren. De collectie bestaat uit 3.000 artikelen.

Gebaseerd op: Elsevier

Ook interessant


Build for Life