Interieur

Woonbeurzen doen aan stuivertje wisselen

Woonbeurzen doen aan stuivertje wisselen. De woonbeurs die zich normaal gesproken bezig hield met woningtextiel, Woonmodecity, heeft bijvoorbeeld al langere tijd aansluiting gekregen vanuit andere sectoren. Zo herbergt de beurs ook aanbieders van vloeren, behang en parket- en woninginrichting.

Sinds vorig jaar Ton Anbeek, toenmalig directeur van beddenfabrikant Auping, voorzitter werd van het Nederlandse Interieur Instituut (NII), werd er nog een sector toegevoegd aan Woonmodecity. NII is immers de organisatie achter de beurs. Anbeek zorgde er voor dat ook de beddensector vertegenwoordigd werd op de beurs. Deze tendens is niet alleen gaande bij Woonmodecity. Zo heeft de Vloerenbeurs een aparte beurs geïntroduceerd voor de woninginrichters.

Toch is binnen Woonmodecity wel sprake van een afwijking in vergelijking met het verleden. Dit jaar zal Woonmodecity bijvoorbeeld volledig in het teken staan van de slaapkamersector. De exposanten in de woonsfeer ontbreken bij de nieuwe editie van de beurs. Bij HTC in Nieuwegein krijgen deze exposanten echter een nieuwe mogelijkheid om zich te presenteren onder de titel Statenlab.

Gebaseerd op: Meubel