Bedrijfsnieuws

WoonEnergie en Aedes verlengen samenwerking

WoonEnergie en Aedes hebben hun samenwerking met twee jaar verlengd. Dit maakten de energieleverancier en de vereniging van woningcorporaties vandaag bekend tijdens de Aedes Corporatiedag in 's-Hertogenbosch. De overeenkomst, die is vastgelegd in een convenant, wordt door een onafhankelijke raad van advies gewaarborgd op kwaliteit en prijs. De exclusieve samenwerking, die al ruim twaalf jaar bestaat, biedt huurders van woningcorporaties de mogelijkheid hun energiekosten te verlagen. Op dit moment voorziet WoonEnergie ruim tien procent van de huurwoningen van deelnemende corporaties van energie.

De juiste partner

"We zijn erg blij met de verlenging van de samenwerking met WoonEnergie", reageert Marc Calon, voorzitter Aedes. "Wij vinden het belangrijk dat onze huurders bewust met hun energie omgaan. WoonEnergie biedt de juiste middelen om hen daarbij te helpen." Naast voordelige groene stroom en gas, stimuleert WoonEnergie gedragsverandering van huurders. Dit leidt tot besparing op energiekosten en daarmee tot lagere woonlasten. Met het WoonEnergie BespaarPlan krijgen huurders praktische tips, slimme tools én korting op besparende energieproducten. Hiermee ondersteunt WoonEnergie woningcorporaties in het streven woonlasten voor huurders zo laag en beheersbaar mogelijk te maken, waarbij voldaan wordt aan de besparings- en duurzaamheidsdoelstellingen. Met het BespaarPlan ligt er bij de aangesloten woningcorporaties een besparingspotentieel van enkele tientallen miljoenen euro's.

WoonEnergie en Aedes

WoonEnergie is in 2002 ontstaan uit de samenwerking van woningcorporaties en Aedes met als doel huurders energie te leveren tegen lage tarieven en daarmee lagere woonlasten te bewerkstellingen. WoonEnergie wordt uitstekend beoordeeld. In 2012 en 2014 behaalde WoonEnergie een topdrienotering op de ranglijst van beste energieleveranciers van Nederland (GFK Energy Award).

Ook interessant


Build for Life