Bedrijfsnieuws

Woningen Blavier lanceert nieuwe catalogus op Batibouw

Woningen Blavier, gespecialiseerd sleutel-op-de-deur bouwbedrijf actief in heel België, brengt het bouwen van een kwaliteitswoning binnen ieders bereik. In de gloednieuwe catalogus vinden kandidaat-bouwers al een modelhuis vanaf 91.215 €! Daar blijft het echter niet bij. De catalogus 2010 toont unifamiliale woningen voor elk budget, gemiddeld 10 tot 15% goedkoper dan de gangbare tarieven én dit zonder toegevingen te doen op kwaliteit.

Het 'goedkoopste' huis

91.215 €, dat is de basisprijs voor de instapwoning die Woningen Blavier in zijn catalogus voorstelt. Uiteraard betreft dit een voorstel dat door de kandidaat-bouwer nog naar eigen wens gepersonaliseerd kan worden. Bovendien wordt het project aangepast conform bouwvoorschriften en lokale regelgeving. De klant ontvangt een gedetailleerde en gepersonaliseerde prijsofferte op maat voor zijn project. Extra interessant zijn trouwens de overheidspremies op vlak van isolatie waarop de bouwer aanspraak kan maken.

Deze sleutel-op-de-deur woning heeft een bewoonbare oppervlakte van 110 m², met op het gelijkvloers de hall, een toilet, een leefruimte met open keuken en een berging/wasplaats. Op de etage zijn 3 slaapkamers en de badkamer voorzien.

Tips voor een bouwproject binnen budget

Sleutel voor een geslaagd bouwproject is vertrekken van een realistisch maximumbudget. De prijstransparantie van Woningen Blavier is daarbij al een belangrijk uitgangspunt. Bovendien geeft Woningen Blavier aan kandidaat-bouwers 5 essentiële tips, waardoor ze in de loop van het project niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Houd bij de keuze van de bouwgrond rekening met eigenschappen als toegankelijkheid voor vrachtwagens, de kwaliteit van de ondergrond, de hellingsgraad, enz. Het zijn factoren die wel degelijk een impact hebben op de projectkosten.
Kies voor een architect die in overleg alle noden en wensen in detail uitwerkt, deze vertaalt naar het juiste woonconcept en daarmee tijd en geld uitspaart.
Werk samen met een bouwbedrijf van omvang. Grote spelers kunnen door hun grote aantal werven extra voordelig zijn op vlak van prijs/kwaliteit. Denk hierbij maar aan aankoop in het groot en een efficiëntere, meer gestructureerde manier van werken.
Gebruik de steun van de overheid. Voor verschillende onderdelen van het bouwproject gelden immers tal van premies en belastingverminderingen.
Stel van bij het begin prioriteiten. Bepaalde extra investeringen in niet-structurele onderdelen van de woning(decoratie, tuinaanleg, zonnepanelen, …) kunnen waarschijnlijk enkele jaren uitgesteld worden.

Tot 15% goedkoper, met behoud van kwaliteit

Op geen enkele werf doet Woningen Blavier ook maar enige toegeving op vlak van kwaliteit, gebruikte materialen en service. Het feit dat bouwprojecten aan een gemiddeld 10 tot 15% lagere prijs kunnen worden aangeboden, is te danken aan 3 factoren.

Als specialist/marktleider in sleutel-op-de-deur woningen geniet Woningen Blavier van interessante schaalvoordelen, die uiteraard ook de bouwheren ten goede komen.
Een verregaande informatisering op alle niveaus - van prijsofferte tot facturatie - resulteert in een efficiënte en dus kostenbeperkende werkwijze.
Kosten worden permanent onder controle gehouden. Een uitbreiding van het team werfleiders en een hernieuwd projectmanagementproces resulteerde de voorbije twee jaar in een vermindering van de duurtijd van een werf met gemiddeld 3 maanden, een optimale opvolging en bijgevolg ook een betere controle van de kosten.
Build for Life