Nieuwbouw

Woningbouw Huyzentruyt bouwt 9 Modus woningen in Gent

Woningbouw Huyzentruyt, dochteronderneming van Groep H uit Beveren-Leie, gaat 9 budgetvriendelijke nieuwbouwwoningen bouwen aan de Sloepstraat in de Gentse deelgemeente Wondelgem. Met verkoopprijzen (exclusief kosten) vanaf 188.537€ voor grond én een volledig afgewerkte woning, trekt het bedrijf zeer duidelijk de kaart van het betaalbaar wonen.

MODUS by Huyzentruyt

Onder de noemer ‘MODUS by Huyzentruyt’ is men bij Woningbouw Huyzentruyt al langer bezig met de ontwikkeling van uiterst betaalbare woningen. Een eerste reeks van 9 MODUS woningen werd reeds gebouwd in de verkaveling Damkouter in Waregem. Ook in Torhout en Deerlijk zal Huyzentruyt dit type woningen bouwen. “Met de MODUS woningen willen we een nieuw publiek bereiken. We stellen vast dat een steeds toenemende groep mensen uit de boot valt wat het huidige marktaanbod aan koop- en vooral nieuwbouwwoningen betreft.. Onze MODUS woningen zijn een pasklaar antwoord op een acute vraag uit de markt naar betaalbare woningen. Meer nog, ze bieden een hedendaagse, kwalitatieve en volwaardige nieuwbouwwoning voor een prijs waarvoor je amper een -vaak verouderde- rijwoning kan vinden.”, zegt Yves Verbeke, marketingdirecteur van het bedrijf.

Project Sloepstraat - Gent

Woningbouw Huyzentruyt gaat in totaal 2 halfopen en 7 gesloten MODUS woningen bouwen in de Sloepstraat in Wondelgem. De bouwwerken zullen mid september aanvangen. De architectuur is strak modern en een wisselende gevelsteen zorgt voor een gevarieerd straatbeeld. De woningen worden verkocht met volledige afwerking. Grondoppervlaktes variëren van 170 tot 264m². Met 2 bouwlagen en een gevelbreedte van 5 meter op een bouwdiepte van 8 tot 10 meter is de bewoonbare oppervlakte vergelijkbaar met die van de gemiddelde gezinswoning. Elke woning beschikt bovendien over een oprit met autostaanplaats, een voortuintje en een tuin met optionele berging. De tuinberging is bovendien achteraan bereikbaar via een aan te leggen pad dat in de Sloepstraat zal uitkomen. Een grote troef voor rijwoningen in een stedelijke omgeving!

De Sloepstraat is een rustige, doodlopende straat op een boogscheut van het station van Wondelgem, de Gentse zeehaven en de R4. Op termijn zal de Stad Gent bovendien investeren in de heraanleg van de straat.

Modulair principe

Kenmerkend voor de MODUS woningen zijn niet alleen de doordachte technieken en vereenvoudigde materialenkeuze, maar ook het modulaire principe. Voor elke woning heeft de klant zelf de keuze uit een aantal mogelijke indelingen. Zo is elke woning perfect af te stemmen op elke gezins- of woonsituatie.

Verkoop gestart

De commercialisering van het project is reeds gestart. Geïnteresseerden kunnen terecht bij Woningbouw Huyzentruyt (tel. 056/736 736) om de mogelijkheden te bespreken.