Verbouwen

'Wonen' trekt opnieuw meer bezoekers naar de Nekkerhal

'Wonen' trekt opnieuw meer bezoekers naar de Nekkerhal
De 39e editie van de (ver)bouw- en interieurbeurs 'Wonen' kon rekenen op heel wat belangstelling van bezoekers die op zoek waren naar (ver)bouwoplossingen en interieurinrichtingen. Uit de bezoekersenquête blijkt dat heel wat mensen de beurs bezoeken om informatie te vinden over energie en isolatieoplossingen. Andere jaren stonden badkamers en keukens met stip op één. Maar de grote sterkte van ‘Wonen’ blijft die mix van installaties en interieurinrichting.

Met tien procent aantal bezoekers meer dan vorig jaar, blikt de organisatie tevreden terug op de 39e editie van ‘Wonen’. En vooral, ‘Wonen’ doet haar naam als lokaal verankerde beurs alle eer aan. Mensen uit de provincie Antwerpen vormen het grootste deel van de bezoekers met ongeveer 57%. Daarna volgen Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

“Op ‘Wonen’ focussen we op standhouders in de ruime omgeving van Mechelen. Een traditie die we elk jaar opnieuw behouden net omdat de bezoekers dat weten te appreciëren. Exposanten uit de omgeving zorgen voor vertrouwen en dat spreekt de bezoeker aan.”

Farida Martens, organisator ‘Wonen’.


Wonen trekt opnieuw meer bezoekers naar de Nekkerhal

Energievraagstuk grootste drijfveer

De bezoeker kwam met een heel duidelijk doel naar de beurs in de Nekkerhal: energie. Het energievraagstuk blijft de Vlaming bezighouden. Uit de bezoekersenquête blijkt dat de overgrote meerderheid van de bezoekers op zoek ging naar ecologische en duurzame oplossingen voor de energiecrisis en had naast warmtepompen en zonnepanelen ook heel wat vragen over isolatie.

Daaruit blijkt dat de bezoekers van 'Wonen' de laatste edities toch vaker en meer nadenken hoe ze hun woning ecologisch kunnen bouwen of verbouwen. Waar het vroeger vooral ging over badkamers en keukens, lijkt energie toch meer en meer dé hoofdzaak te worden om ‘Wonen’ te bezoeken. Al blijft de mooie mix tussen standhouders die wooninrichting aanbieden en standhouders met technische installaties net de sterkte van ‘Wonen’. Een goede mix waar de organisatie ook volgend jaar zal op blijven inzetten.

Wonen trekt opnieuw meer bezoekers naar de Nekkerhal

Volgend jaar 40e editie

Volgend jaar staat de 40e editie van ‘Wonen’ op het programma. Die zal doorgaan van 27 tot en met 29 januari en van 2 tot en met 4 februari 2024. De nocturne vindt plaats op 3 februari 2024.

Ook interessant