Algemeen

Wonen in een museum of ziekenhuis

LEIDEN - Wonen in een bioscoop, theater, museum, kerk, school, buurthuis of drive-in flat. In Leiden is het allemaal mogelijk volgens Urban Unlimited.

In een pas uitgebracht boekje 'Reisgids door een vernieuwde stad: Leiden' staan de plannen van het stedenbouwkundig bureau te lezen. Wat te denken van een woning in een sporttribune? Of een huis aan een openbaar zwembad. Of tussen de volkstuintjes? Een woning boven een winkel, in een bedrijf, een leegstaand kantoor, boven een zorginstelling of ... in een onderwatercabine.

De stedenbouwkundigen kwamen tot de opmerkelijke voorstellen na een opdracht van de gezamenlijke woningcorporaties Leiden om binnen de bestaande stad ruimte te vinden. De Leidse woningbouwverenigingen zoeken namelijk nieuwe mogelijkheden om 5000 woningen te realiseren.

Leiden is een van de dichtstbebouwde gemeenten van Nederland. Na de bouw van de nieuwbouwwijk Roomburg zal de stad geen grootschalige nieuwbouwprojecten meer kennen. De plaatselijke woningmarkt zit volgens de corporaties op slot. Er is nauwelijks doorstroom. Daarom willen de woningbouwverenigingen kijken hoever ze komen met nieuwbouw door de bestaande stad verder te verdichten.
Build for Life