Bedrijfsnieuws

Winst ingenieursbureau Arcadis met eenvijfde gestegen

Het ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft in het eerste kwartaal 20 procent meer winst geboekt dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. De nettowinst ging van 4,6 miljoen naar 5,5 miljoen euro. De omzet steeg 8 procent tot 223 miljoen euro.

Arcadis meldde dinsdag voor de rest van dit jaar een verdere groei van winst en omzet te verwachten. De onderneming zei onder meer te profiteren van de herstructurering die vorig jaar in Nederland is doorgevoerd. Ook werden meer management- en consultancydiensten verricht, waarmee hogere winstmarges vallen te behalen.

Verenigde Staten
De omzetgroei was voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de activiteiten in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. In Europa was Frankrijk een belangrijke markt. Arcadis sprak in Nederland van een voortzetting van de ‘bescheiden autonome groei’ in het laatste kwartaal van 2004, wat volgens de onderneming wijst op een voorzichtig marktherstel in onder meer de infrastructuursector. In navolging van de Verenigde Staten, hebben ook Europese bedrijven steeds meer interesse voor de milieudiensten van Arcadis. “Door verontreinigd bedrijfsterrein tegen een vaste prijs te saneren wordt het opeens verkoopbaar”, licht bestuursvoorzitter Harry Noy de belangstelling toe.

Overnamekandidaten
Arcadis is in Europa en Amerika in gesprek met mogelijke overnamekandidaten. Vorig jaar rondde de onderneming drie overnames af. In China is Arcadis nog steeds op zoek naar een partner. “Net als andere bedrijven merken we dat je daar veel geduld moet hebben voor je samen iets kunt doen.”
Build for Life