Algemeen

Winnaars internationale schilderswedstrijd gekend

Een jonge schilder selecteren die in Japan de knepen van het schilderwerk zal demonstreren voor een internationaal publiek en gaandeweg het imago van het schildersberoep oppoetsen: dat is het uiteindelijke doel van de schildersproeven die georganiseerd worden door de schilderfederaties binnen Confederatie Bouw in samenwerking met de koepel Confederatie Bouw, de CCW, Skills Belgium, de overheid, het FVB (Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid), de scholen van het secundair onderwijs, de regionale instellingen voor arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding VDAB en Forem, de instellingen voor zelfstandigenopleidingen Syntra en IFPME, Trimetal, Orac nv, deurenspecialist De Groote uit Ledeberg, Arte, Tesa, Sigma, EFP Ukkel en Federale Verzekering

De eerste regionale proef is reeds een tijdje achter de rug. Zij bestond erin om op 1 dag een deur - inclusief het zelf aangebrachte kaderwerk – volgens de opdracht rechtopstaand te schilderen en te decoreren met onder andere dubbele filets, kleurbanden en letters.

En de winnaars waren reeds gekend: in Vlaanderen kaapten volgende jonge schilders de overwinning weg: Tom Seeuws (Edugo Campus Glorieux Oostakker), Kurt Van Bockstael (eveneens Edugo Campus Glorieux Oostakker), Filip Poppe (Technicum Noord Antwerpen), Gita Stynen ( Sint- Lutgardisinstituut Mol), Steven Follaets (VTI Aalst). In Wallonië was de zege weggelegd voor Yvan Meerschout (IFAPME Charleroi), Yoann Dubray (IFAPME Charleroi), Anja Schommers Krinkelt (Zentrum für Aus- und Weiterbildung des Mittelstandes Eupen), Jessica Ramu (FOREM - Tournai), Jonathan Van Zelst (IFAPME Namen). En als beste Brusselaars werden volgende jonge schilders verkozen:Céline Dos Santos, Tamer Kutlu, Jérôme Fonze, Fanny Menos en Adrien Pasca (allen ingeschreven in het Institut Diderot)

Ondertussen gingen deze jonge getalenteerde schilders - onder geruime media-aandacht - ook al hun volgende uitdaging aan. Op 26 en 27 april brachten ze twee dagen door in EFP Ukkel om daar hun proefstuk voor de nationale finale te voltooien. Deze keer kregen ze de opdracht 2 wanden van een 3-wandige box te behangen, de 3e wand te decoreren met een opgelegd dessin en tot slot het schrijnwerk te schilderen (zie foto’s). Een niet te onderschatten opdracht!

Op 30 mei om 15 uur zal de uitslag van deze prestigieuze wedstrijd bekend gemaakt worden tijdens een plechtigheid die zal plaatsvinden in het hoofdkantoor van Confederatie Bouw te Brussel. Voor de gelegenheid zullen ook Peter Vanvelthoven, Minister van werk en Informatisering, en FVB-Voorzitter Stefaan Vanthourenhout het woord nemen.

Wij zijn alvast benieuwd wie eind november 2007 ons land en beroep in Japan mag gaan vertegenwoordigen op de Mondial der Beroepen!
Build for Life