Architectuur

Winnaars World Architecture Festival bekend

Kasgebouw Cool Conservatories in Singapore is onderscheiden als beste gebouw van het jaar tijdens het World Architecture Festival (WAF). Het complex binnen het groene project Gardens by the Bay werd gekozen uit meer dan vijfhonderd inzendingen. Dat heeft de organisatie van het WAF bekendgemaakt.

Het gebouw bestaat uit twee glazen schelpen, die constructief net sterk genoeg zijn om hun eigen gewicht te dragen. Om bestand te zijn tegen weersinvloeden, worden ze ondersteund door enkele bogen die in architectonisch opzicht een geheel vormen met de kassen.

Het complex is ontworpen door Wilkinson Eyre, in samenwerking Grant Associates, Atelier One en Atelier Ten. Hetzelfde team is, onder aanvoering van Grant Associates, ook verantwoordelijk voor het ontwerp van Gardens by the Bay.

Landschapsontwerp
De prijs voor beste landschapsontwerp werd toegekend aan het Kallang River Bishan Park, eveneens gerealiseerd in Singapore (waar de WAF-prijzen overigens ook werden uitgereikt). Bij dit project is een in beton gegoten kanaal getransformeerd tot een ‘natuurlijke’ rivier, die is verweven met een park.

Het park, ontworpen door Atelier Dreiseitl, werd geselecteerd uit een shortlist van negen inzendingen.

Lees verder op Architectenweb.nl