Algemeen

Winkelcentrum zakt steeds verder weg

De verzakking onder een deel van het Heerlense winkelcentrum 't Loon is zondag verergerd. Een van de pilaren van de parkeergarage onder een winkel van Promiss is dieper de grond in gezakt. Ook de omringende stempels (stutten) staan scheef of zijn mee weggezakt.

Dat komt doordat de grond onder een deel van de parkeergarage steeds verder wegzakt. Zaterdagmiddag is daardoor een vijf meter breed gat geslagen van een halve meter diep. De pilaar zakt mee. Door tegendruk komt een deel van de vloer omhoog.

Omdat de voegen tussen de vier compartimenten waaruit het winkelcentrum is opgebouwd hun werk doen, zijn de afzonderlijke compartimenten niet met elkaar verbonden. Instorting van een van de compartimenten heeft dus geen gevolgen voor de andere drie. Daarom konden mensen even naar huis en mochten veertig winkeliers hun zaak leeghalen.

Slopers hebben zondag de situatie beoordeeld. Maandag om twaalf uur moet een sloopplan rond zijn. Sloop moet een instorting voorkomen. De eigenaren van winkels, torenflat en parkeergarage gaan ermee akkoord.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life