Architectuur

Win de Egg Chair met een innovatief plat dak

Win de Egg Chair met een innovatief plat dak
Meer innovatieve platte daken, dát wil Derbigum, marktleider in kwalitatieve dakdichting en gespecialiseerd in energiebesparende en -producerende producten en diensten. En dus daagt de onderneming architecten uit om een uniek dakproject in te dienen waarbij ze op vernieuwende wijze gebruik maken van Derbigum-producten. Derbigumstelt zo ondermeer het energie-efficiënt management van gebouwen voorop. De inzet? De winnaars in hun categorie ontvangen elk een cheque van 2000 euro. Het beste project uit alle vier categorieën krijgt daarbovenop de legendarische Egg Chair van Arne Jacobsen.

Binnen de traditionele sector van dakbedekking staat Derbigum bekend als buitenbeentje: een innovatieve speler die milieubewust onderneemt. Getuige daarvan het uitgebreide assortiment ver-nieuwende producten (bv. energiebesparende en –opwekkende dakbedekkingmaterialen zoals DERBIBRITE NT® en DERBISOLAR®) en de continue investering in een groene totaalaanpak (bv. recyclage van grondstoffen). Kortom, Derbigumis een echte greennovator die bovendien een sterke interesse heeft voor bijzondere architecturale ontwerpen met platte daken.

Met de Derbigum-wedstrijd, die tot 31 januari 2009 loopt, wil de Belgische dakspecialist dan ook geslaagde architectuurprojecten in de kijker zetten, die bij voorkeur rekening houden met een energiebewust management van gebouwen.

De wedstrijd
Voorwaarde is allereerst dat het project op vernieuwende wijze gebruikmaakt van Derbigum-producten: DERBIGUM®, DERBIGUM Arte®, DERBICOLOR®, DERBIBRITE®, DERBISOLAR® of DERBISEDUM®. Daarnaast moet het project in België gelegen zijn, moet het gerealiseerd zijn in 2007 of 2008 of moet de uitvoering uiterlijk op 16 februari 2009 van start gaan. De wedstrijd omvat 4 categorieën: woningbouw, groepswoningbouw (sociale woningen, residenties en appartementen), kantoorgebouw of industrieel gebouw. In elke categorie is er een winnaar die een geldprijs van 2.000 euro krijgt. Het beste project uit alle vier categorieën krijgt daarbovenop een Egg Chair van Arne Jacobsen (zie afbeelding links). Voor het volledige wedstrijdreglement zie www.derbigum.be.

Wit warmteschild
Aanleiding van de wedstrijd is de nieuwe dakbedekking DERBIBRITE NT, een witte dakbedekking die perfect beantwoordt aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke én besparende bouwproducten. Deze dakbedekking is ultrareflecterend waardoor de temperatuur onder het dak tot 5°C of meer vermindert, een hele energiebesparing. De nieuwe nanotechnologie Easyclean zorgt ervoor dat het dakoppervlak 100% waterafstotend is en dus nog makkelijker te reinigen. Het dak blijft wit en garandeert bijgevolg de reflecterende werking voor lange tijd. Bovendien is ook dit DERBIGUM-product 100% recycleerbaar. Kortom, een duurzaam, economisch én ecologisch warmteschild.