Tuin

Wienerberger present op de Wereld Tuinexpo Floriade 2012

Wienerberger present op de Wereld Tuinexpo Floriade 2012
Floriade is een officiële Wereld Tuinbouw Expo en vindt éénmaal in de 10 jaar plaats in Nederland. In 2012 komt de wereldtentoonstelling voor de eerste keer naar Nederlands-Limburg. Op dit event worden zo’n twee miljoen bezoekers verwacht van over de hele wereld. 120 deelnemers waaronder 35 landen, nemen deel. Het Floriadepark is 66 hectare groot en staat voor innovatieve en duurzame samenhang tussen mens en natuur. Na de Floriade zullen de tuinen deel uitmaken van de kantoren van Venlo Greenpark.

Kantoortuin anno 2020

Elk land heeft zijn eigen paviljoen dat ondergebracht is in één van de vijf themavelden. Ook België is aanwezig met een Belgisch paviljoen en een kantoorruimte anno 2020. Kubiekeruimte vzw, de Belgische vereniging voor landschaps- en tuinarchitecten, schreef hiervoor een tuinontwerpwedstrijd, Gardenaward 2012, uit. Winnaar werd Jo De Clercq, deskundige publieke ruimte stad Mechelen, die met zijn ontwerp ‘Colorroom’ op de Floriade mag staan. Het werd een ruimte van rust en bezinning maar tevens een plaats om te werken of presentaties te houden.

Duurzame tuinrealisatie met Terca kleiklinkers

Hoofdpartner van deze Belgische kantoortuin is Wienerberger, producent van keramische materialen. Het uitgesproken natuurlijk en duurzaam karakter van de Terca kleiklinkers past perfect in het duurzaamheids-principe die de Floriade wil uitdragen. De bestrating wordt aangelegd met kleiklinkers Terca Trendline Reno, een buitenkantoormeubel wordt uitgevoerd met de gevelbaksteen Terca Hectic gesmoord en er is een afwerkingslaag voorzien met gemalen Koramic kleidakpannen.



Floriade 2012 gaat door van van 5 april tot en met 7 oktober 2012 in Venlo, Nederland. De Belgische kantoortuin is terug te vinden in het themapark ‘Environment’, tuin nummer 9, direct aan de hoofdingang.

Ook interessant