Algemeen

Wie wordt preventieadviseur van het jaar?

Voor de derde maal organiseert Agoria, de federatie van de technologische industrie, de verkiezing van de preventieadviseur van het jaar. Agoria beloont met de actie bedrijven die veiligheid voor hun werknemers en aannemers hoog in het vaandel dragen. Bedrijven kunnen zich tot 13 februari inschrijven om mee te dingen naar de verkiezing. In 2007 en 2008 waren Marc Peeters (Janssen Pharmaceutica) en Raf Thierens (BASF) de laureaten.

De organisatie van deze prijs sluit aan bij het "Veiligheidscharter" dat in 2006 op initiatief van Agoria werd gelanceerd. In het veiligheidscharter engageren de opdrachtgevers en de aannemers zich om samen de veiligheid van al hun werknemers te verbeteren. Het veiligheidscharter is ondertussen al ondertekend door 55 bedrijven die samen meer dan 40.000 werknemers tellen. Het charter krijgt ook de steun van de Federale Overheidsdienst Toezicht en Welzijn op het Werk en de metaalbonden.

Aan de hand van een dossier met een 20-tal gerichte vragen moeten de bedrijven een duidelijk beeld geven van hun veiligheidsbeleid. Een jury van veiligheidsspecialisten uit de industrie en overheid zullen de verschillende dossiers evalueren.

De uitreiking van de Award heeft plaats op 27 maart naar aanleiding van de beurs Secura die op de Heizel in Brussel wordt georganiseerd. De verkiezing van preventieadviseur van het jaar en het veiligheidscharter zijn initiatieven van de sector Contracting en Maintenance van Agoria. Het gaat om bedrijven die technische installaties voor gebouwen, infrastructuur en industrie monteren en onderhouden.

Voor meer informatie over deze wedstrijd, kunt u terecht op de website www.agoria.be/preventieadviseur2009
Build for Life