Algemeen

Wie wint dit jaar de Bouwschoolaward?

Bouwunie organiseert voor de zesde keer de “Bouwschoolaward”, i.s.m. Wienerberger, Batibouw, Hitachi Powertools en FVB Constructiv. Deze award gaat naar de school die het best promotie voert voor het imago van de bouwsector en de bouwopleidingen. De uitreiking van de award vindt plaats tijdens Batibouw op woensdag 7 maart 2012.

Net zoals vorig jaar zorgt Bouwunie voor een aantrekkelijke award-show. De deelnemende scholen (leerkrachten en leerlingen) zullen er genieten van het live-optreden van Brahim. Er komen in totaal 243 leerlingen en leerkrachten van 14 verschillende scholen.

De scholen konden een beschrijving van hun project(en) indienen voor één of meer van de vier sectoren “Bouw”, “Schrijnwerkerij”, “Installatietechnieken” en “Afwerking”. Een professionele jury bestaande uit vertegenwoordigers van de aannemers, de architecten, de fabrikanten en de vakpers, beoordeelden de ingediende projecten op basis van een live presentatie door de leerlingen zelf. Hieruit koos ze de laureaten. De Bouwschoolaward gaat naar de beste van de sectorlaureaten. Belangrijke beoordelingscriteria zijn het bevorderen van de instroom van jongeren naar de bouwopleidingen en de doorstroming naar de bouwsector, de aansluiting van de lesinhoud op de bouwpraktijk en de ondernemerszin, creativiteit en jobfierheid van de leerlingen. Aan de award hangt een prijzenpakket ter waarde van 2.500 euro vast. De laureaten ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 500 euro.
Build for Life