Algemeen

Wie neemt nu nog de verantwoordelijkheid voor brandveiligheid?

Op woensdag 21 november 2012 vindt bij de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein het 11e congres van de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) plaats. Dit jaar staat het congres in het teken van het nieuwe Bouwbesluit in verhouding tot brandveiligheid, toegespitst op wie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor de brandveiligheid van een gebouw.

De zorgplicht voor veiligheid van de mensen in zijn pand ligt bij de gebouweigenaar/beheerder. De woningwet is hier klip en klaar over maar in de praktijk blijkt dat er bij de invulling van die zorgplicht verwarring ontstaat. Twaalf specialisten en ervaringsdeskundigen op het gebied van bouwkundige brandpreventie zijn bereid gevonden om hun visie, praktijkervaring en suggesties/adviezen te delen tijdens dit congres. Het programma is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

1. ‘De zorgplicht van de gebouweigenaar’
2. ‘Is het bouwbesluit een veilige ondergrens?’
3. ‘Continu werken aan betere brandveiligheid’
4. Paneldiscussie

Deelnemers aan het congres ontvangen handvatten en praktische informatie. Ook wordt men geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van bouwkundige brandpreventie. Met het oog op brandveiliger gebouwen wordt het congres georganiseerd voor gebouweigenaren, beheerders en gebruikers, preventisten, architecten, aannemers, installateurs en verzekeraars.

Elie van Strien, commandant Brandweer Amsterdam-Amstelland is dagvoorzitter. Sprekers tijdens het congres zijn o.a. Marco Zannoni van COT. Hij vertelt over de zorgplicht van de gebouweigenaar, Lilian van der Vloed van BAM, zij gaat in op inzichten door verscherpt toezicht, Peter Jansen van VNO-NCW/MKB-Nederland en Michel Baars van Search ingenieursbureau over hoe je die zorgplicht dan wel niet invult zonder slapeloze nachten.

De deelnamekosten bedragen € 295,- (excl. btw en incl. lunch). Het programma, inclusief aanmeldingsformulier, is beschikbaar op www.bbn.nu. Aanmelden kan alleen digitaal. Journalisten hebben gratis toegang tot het congres.
Build for Life