Algemeen

Wi-Fi: Belgacom Groep lanceert voorafbetaalde formules

De Belgacom Groep heeft 20 contracten afgesloten voor 50 Wireless LAN hotspots en lanceert een eerste formule met voorafbetaalde kaart, voor een lanceerprijs van 7,5 EUR/uur. Hiermee kunnen draagbare-PC-gebruikers draadloos surfen, op internet of op hun bedrijfsnetwerk, op welk moment dan ook...

De Belgacom Groep heeft 20 contracten afgesloten voor 50 Wireless LAN hotspots en lanceert een eerste formule met voorafbetaalde kaart, voor een lanceerprijs van 7,5 EUR/uur. Hiermee kunnen draagbare-PC-gebruikers draadloos surfen, op internet of op hun bedrijfsnetwerk, op welk moment dan ook. Voor einde 2003 zal de Belgacom Groep een 150-tal sites installeren en bijkomende Wi-Fi connectiemogelijkheden bieden.

Gezien de steeds grotere behoefte van Internetgebruikers aan bandbreedte, flexibiliteit en mobiliteit kondigde de Belgacom Groep in april j.l. aan dat het ging beginnen met de installatie van "hotspots".

Hotspots zijn plekken in openbare gelegenheden waar gebruikers van draagbare-PC's met Wifi kaart kunnen inloggen op het Internet, of zelfs op hun bedrijfsnetwerk. Zowel Belgacom (vaste lijnen) als Proximus zijn begonnen met de installatie van hotspots. Daardoor kan de Belgacom Groep een oplossing bieden aan elke klant, in functie van zijn specifieke behoeften en omstandigheden.

Belgacom sloot reeds een twintigtal contracten, die in totaal goed zijn voor ongeveer vijftig hotspots. Voor eind 2003 zal het een hotspot installeren op een 150-tal plekken in België, zoals hotels en conferentiecentra. Enkele referenties: Mc Donald's, Total en voetbalclub Anderlecht, hotel Château du Lac in Genval en in het Kinepolis-complex in Brussel.

In Belgacom hotspots kunnen professionele gebruikers ook een beveiligde verbinding opzetten met het interne bedrijfsnetwerk. Dit is weliswaar afhankelijk van het gebruikte protocol (IPSEC vormt geen probleem) en de bedrijfsapplicatie.
Build for Life