Werven van geschikt personeel in de bouw, hoe doe je dit?

6 juni 2023 Bron: Bouw & Wonen
Werven van geschikt personeel in de bouw, hoe doe je dit?
De bouwsector is een van de belangrijkste sectoren in de Nederlandse economie. Het is een sector die voortdurend in beweging is en waarin de vraag naar geschikt personeel groot is. Het werven van geschikt personeel is daarom van groot belang voor bouwbedrijven. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk?

Bouwbedrijven hebben te maken met een groot aantal uitdagingen bij het werven van geschikt personeel. Allereerst is er een tekort aan gekwalificeerd personeel. Daarnaast is de bouwsector niet altijd aantrekkelijk voor jongeren en er is grote concurrentie tussen bouwbedrijven.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn er verschillende manieren om geschikt personeel te werven. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren om geschikt personeel te werven in de bouwsector.

Gebruik van social media

Een van de manieren om geschikt personeel te werven in de bouwsector is het gebruik van social media. Social media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter zijn belangrijke kanalen om potentiŽle kandidaten te bereiken. Door het plaatsen van vacatures en het delen van nieuws over het bedrijf, kunnen bouwbedrijven hun merk versterken en aantrekkelijker maken voor potentiŽle kandidaten.

Werven via een recruitment bureau

en andere manier om geschikt personeel te werven in de bouwsector is door gebruik te maken van een recruitment bureau. Een recruitment bureau heeft als taak om geschikte kandidaten te vinden voor het bouwbedrijf. Dit kan een effectieve manier zijn om snel geschikt personeel te vinden. Een recruitmentbureau heeft vaak een groot netwerk van kandidaten en kan snel schakelen.

Tip: Progressive Recruitment is een bureau dat veel ervaring heeft binnen deze sector, en is dus geschikt om te gebruiken voor het werven van geschikt personeel binnen de bouwsector.

Voordelen van een recruitment bureau

Het gebruik van een recruitmentbureau kan een goede oplossing zijn voor bouwbedrijven die snel geschikt personeel willen werven. Een recruitmentbureau heeft vaak veel ervaring in het werven van personeel in de bouwsector en kan snel schakelen. Hieronder vind je enkele voordelen van het gebruik van een recruitmentbureau.

  • Groot netwerk: Een recruitmentbureau heeft vaak een groot netwerk van kandidaten in de bouwsector. Hierdoor kan een recruitmentbureau snel geschikte kandidaten vinden voor het bouwbedrijf. Dit bespaart het bouwbedrijf veel tijd en moeite.

  • Ervaring in de bouwsector: Een recruitmentbureau heeft vaak veel ervaring in het werven van personeel in de bouwsector. Hierdoor weten zij precies waar ze op moeten letten bij het vinden van geschikt personeel. Een recruitmentbureau kan het bouwbedrijf daarom goed adviseren over welke kandidaten het beste passen bij de vacature.

  • Professionele screening: Een recruitmentbureau screent kandidaten professioneel voordat ze worden voorgesteld aan het bouwbedrijf. Hierdoor weet het bouwbedrijf zeker dat de kandidaat geschikt is voor de vacature. Dit bespaart het bouwbedrijf tijd en moeite bij het selecteren van geschikte kandidaten.

  • Garantie: Een recruitmentbureau biedt vaak garantie op de kandidaten die zij leveren. Dit betekent dat als de kandidaat niet goed functioneert, het recruitmentbureau een nieuwe kandidaat zal leveren. Hierdoor loopt het bouwbedrijf geen risico bij het werven van geschikt personeel.


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo