Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   4 december 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 4 december is het in de ochtend nog steeds zwaarbewolkt met enkele buien, vooral over het uiterste westen en zuidoosten van het land. Elders is het overwegend droog. In de Ardennen kan er nog wat smeltende sneeuw vallen. In de namiddag wordt het overwegend droog al kan er over het uiterste westen en zuidoosten van het land nog steeds een bui vallen. Vooral na de middag kunnen er regionaal opklaringen verschijnen. De maxima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 6 of 7 graden in de rest van het land. De zuidenwind is in eerste instantie nog vrij krachtig maar wordt in de namiddag geleidelijk matig. Aan zee waait de wind eerst krachtig, later vrij krachtig. De rukwinden kunnen in de ochtendperiode nog 70 of 80 km/u bereiken.

Vrijdagnacht verschijnen er brede opklaringen al zijn er soms ook bewolkte perioden en kan er nevel ontstaan. Tijdens het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het zuiden en kan er een bui vallen. Lokaal kan dat voor wat aanvriezende regen zorgen. Op de Ardense hoogten kan lage bewolking het zicht beperken. De minima schommelen van -1 graad in de Hoge Venen tot 2 ŗ 3 graden waar de wolken overheersen. De wind wordt zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten.

Zaterdag blijft het overal droog en is het wisselend bewolkt. De maxima schommelen rond 5 graden in het centrum van het land.
Zondag start op veel plaatsen met vrieskou en lokaal wat aanvriezende nevel of mist. Overdag blijft het wellicht droog en zijn er wolkenvelden maar ook zonnige perioden. Maxima rond 4 graden in het centrum van het land. Er staan weinig wind. Tijdens de nacht vergroot over het oosten de kans op neerslag met dan kans op sneeuw in de hogere gebieden.

Maandag start opnieuw met algemene vorst en lokaal mist die kan aanvriezen. Overdag hangen er vaak wolkenvelden al kan de zon er in sommige streken door komen. Over het oosten blijft het mogelijk betrokken en is de kans op neerslag (sneeuw in de Ardennen) groter. Elders blijft het waarschijnlijk droog. Het is een vrij koude dag met maxima amper rond 3 graden in het centrum. Er staat nog steeds weinig wind.

Dinsdag is het vaak bewolkt en kan er een winterse bui vallen bij zo'n 3 ŗ 4 graden in het centrum.

Ook woensdag ligt de klemtoon op de bewolking maar blijft het op de meeste plaatsen droog. Het blijft vrij koud met maxima rond 3 graden.

Donderdag vergroot de kans op wat neerslag en is het veelal bewolkt. Het wordt zachter met maxima rond 6 graden in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo