Het Weer

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 15 september overheerst de zon opnieuw, na het oplossen van het eventuele ochtendgrijs. Soms zijn er wat stapelwolken of hoge wolkensluiers aanwezig. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden bij een zwakke oosten- tot zuidoostenwind, die terugkeert naar zuidzuidoost. Aan zee wordt de wind matig uit het noordoosten aan het einde van de namiddag.

In de nacht van vrijdag tot zaterdag is het lichtbewolkt met vooral hoge en middelhoge wolken. De minima liggen tussen 10 en 16 graden. De wind is zwak en in de Ardennen soms matig uit oost tot zuidoost.

Zaterdag starten we lokaal met wat ochtendgrijs maar al snel wordt het zonnig met enkele hoge wolkensluiers. De maxima schommelen tussen 22 en lokaal 27 graden. De wind waait zwak uit het oosten of uit veranderlijke richtingen, later uit noordnoordoosten. Aan zee waait de wind matig uit het noordoosten.

Zondag krijgen we vaak de zon te zien maar in de loop van de dag neemt de hoge en later ook middelhoge bewolking toe vanaf het zuiden. Het wordt met 25 graden in het centrum nog een warme dag. De wind wakkert wat aan. Zondagnacht vergroot de kans op enkele (onweers)buien vanuit het zuiden.

Maandag wordt het wisselvallig met enkele buien, lokaal eventueel met onweer, en vaak wolken. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden.

Dinsdag hangen er veel wolken en kan er links of rechts wat regen vallen. Met maxima rond 19 graden in het centrum is het aanzienlijk afgekoeld. Bovendien staat er een vrij krachtige en aan zee krachtige westzuidwestenwind met pieken rond zo'n 60 km/u.

Woensdag lijkt tijdelijk droger te zijn met regelmatig enkele opklaringen. Het wordt zo'n 21 graden in het centrum. De wind is nog steeds goed voelbaar.
Build for Life