Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   6 juni 2023 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdqg 6 juni wordt het opnieuw zonnig, al kan er aan zee 's ochtends wel wat lage bewolking aanwezig zijn. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken vanaf het zuidoosten. De maxima liggen rond 16 graden in de kuststreek en tussen 20 en 26 graden in het binnenland. Vooral in de Kempen en de Gaume is een uitschieter tot 27 graden niet onmogelijk. De wind waait meestal matig, en aan zee matig tot vrij krachtig, uit noordnoordoost tot noordoost.

Dinsdagavond zijn er brede opklaringen, maar in de loop van de nacht verschijnt er vanuit het oosten meer middelhoge en hoge bewolking. De minima liggen tussen 11 en 14 graden. De wind waait zwak of matig uit noordoostelijke hoek.

Woensdag is het eerst vrij zonnig, al zijn er ook hoge wolkenvelden. In de loop van de dag verschijnen er meer wolkenvelden, die kunnen uitgroeien tot enkele (onweers)buien, vooral in het zuidoosten van het land. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 24 of 25 graden in het centrum. De wind waait matig uit noordoost. Aan zee wordt hij vrij krachtig uit noordnoordoost.

Donderdag wordt het wat warmer, maar er is kans op enkele buien, eventueel met onweer. De buienkans is het grootst in het zuidoosten van het land. Aan zee klimt het kwik niet hoger dan 17 graden, maar in het binnenland kan 26 of lokaal zelfs 27 graden bereikt worden. De noordoostenwind waait matig in het binnenland en wordt vrij krachtig uit noordnoordoost aan zee.

Vrijdag wordt het zonnig en warm. Er ontstaan wel wat stapelwolken, maar het zou overwegend droog moeten blijven. De maxima liggen in het binnenland tussen 25 en 30 graden, bij een matige wind uit noordoost tot oost. Aan zee wordt de wind vrij krachtig uit noordnoordoost, waardoor het er niet warmer wordt dan 18 graden.

Zaterdag wordt het opnieuw warm en overwegend droog met veel zon. In het binnenland kan het kwik tot lokaal 30 graden stijgen, bij een zwakke tot matige oostenwind. Aan zee zorgt een zeebries voor verkoeling.

Vanaf zondag neemt de onstabiliteit toe en groeit dus de kans op buien en onweer. Het blijft warm met maxima tussen 25 en 30 graden in het binnenland. Aan zee steekt 's middags een zeebries op, waardoor de maxima er tussen 19 en 22 graden liggen.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo