Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   24 mei 2022 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 24 mei wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden en vallen er geregeld buien. In de namiddag verwachten we vooral over het noordwesten enkele stevige buien, die mogelijk vergezeld worden van een donderslag. Daarna wordt het vanaf de kust droger en zonniger. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden in Hoog-BelgiŽ en 17 graden in Laag-BelgiŽ. De wind waait meestal matig uit zuidwest tot west. Aan de kust staat een vrij krachtige westzuidwestenwind.

Vanavond sterven de buien uit en wordt het droog met brede opklaringen. In de loop van de nacht is er vooral in de Ardennen kans op vorming van enkele lage wolkenvelden. De minima liggen tussen 3 graden in sommige Ardense valleien en 11 graden aan zee. De wind wordt zwak tot matig uit zuidwest.

Woensdag begint met mooie zonnige perioden. Vervolgens wordt het vanaf de kust wisselend tot zwaarbewolkt met vooral over de westelijke helft van het land kans op een buitje. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge venen en 19 graden in de Kempen. De wind waait eerst zwak tot matig uit het zuidwesten. Later wordt hij matig tot in het westen soms zelfs vrij krachtig, met rukwinden tot rond 50 km/h.

Donderdag blijft het vrijwel overal droog met zon en wolkenvelden. Vooral richting Ardennen is er doorgaans meer bewolking, aan zee is er dan weer meer zon. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden bij een matige wind uit westzuidwest.

Vrijdag is eerst vrij veel bewolking en kan er hier en daar een buitje vallen, vooral dan in de Ardennen. In de loop van de dag komt de zon er meer en meer door vanaf de kust. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden. De wind wordt matig uit noordwestelijke richtingen.

Zaterdagvoormiddag er mooie zonnige perioden, maar in de namiddag ontwikkelt zich in het binnenland stapelbewolking waaruit in het noordoosten van het land mogelijk een buitje valt. De maxima liggen tussen 12 en 17 graden bij een matige wind uit noord tot noordwest.

Zondag is het wisselend bewolkt met vanaf de Noordzee enkele buien. Het wordt fris met maxima van 9 tot 15 graden. De wind waait nog altijd matig uit noordwest.

Ook maandag is het nog wisselvallig en fris met enkele buien vanaf het noordwesten. De maxima liggen tussen 9 en 15 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo