Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   26 november 2021 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 26 november vallen er tijdelijk nog enkele lichte buitjes in de Ardennen. Elders is het meestal droog met vrij veel hoge en middelhoge wolken. Rond de middag bereikt een actieve neerslagzone de kuststreek. In het westen en het centrum van het land valt er regen of soms wat smeltende sneeuw. Op het einde van namiddag bereikt ze de Ardennen met daar vooral dan sneeuw die boven 400 m hoogte blijft liggen. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 ŗ 7 graden aan zee. De wind krimpt naar zuidwest en neemt toe tot meestal vrij krachtig met rukwinden van 50 of 60 km/u.

Vanavond valt er nog sneeuw in de Ardennen met vorming of verdere aangroei van een sneeuwlaag boven 300 of 400 m. Elders verwachten we buien van regen, stofhagel of smeltende sneeuw. Een donderslag is niet uitgesloten aan de kust. In het tweede deel van de nacht wordt het droger vanuit het westen met bredere opklaringen. De minima liggen rond +4 graden aan zee en tussen -3 en +3 graden elders. De wind ruimt aan zee naar het noordwesten en in het binnenland wordt de wind zwak uit zuidwest.

Zaterdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met regelmatig buien. In het westen van het land verwachten we regenbuien, of onder de hevigste buien regen en sneeuw gemengd. In het centrum van het land valt regen of smeltende sneeuw, en in de Ardennen sneeuw. Boven 500 m hoogte is een accumulatie van enkele centimeters sneeuw mogelijk, maar ook in de lagere gebieden is het niet uitgesloten dat er tijdelijk een sneeuwlaagje gevormd wordt. De maxima schommelen rond 0 of 1 graad op de Ardense hoogten, tussen 2 en 5 graden in het centrum en rond 6 ŗ 7 graden in het uiterste westen. In het binnenland is de wind matig uit zuidwest. Aan zee waait de wind matig tot vrij krachtig uit noord tot noordwest.

Zondag is het wisselvallig met geregeld buien. In de Hoge Ardennen valt er sneeuw, in Laag-BelgiŽ regen en in Midden-BelgiŽ regen of smeltende sneeuw. Aan de kust kunnen de buien intens zijn en vergezeld van een donderslag. We verwachten de meeste buien in de westelijke landshelft. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden in het westen. De wind is matig uit noordwest en aan zee meestal vrij krachtig uit noordnoordwest.

Maandag is het wisselvallig met opklaringen, wolkenvelden en kans op enkele buien. In de Ardennen houden de buien een winterse karakter. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Ardennen en 7 graden in het westen. Er waait een matige noordwestenwind.

Dinsdag trekt een storing door het land met regen en tijdelijk nog winterse neerslag in de Ardennen. Achter de storing stroomt gevoelig zachtere lucht naar onze streken. De maxima schommelen tussen 3 en 10 graden bij een matige westen- tot zuidwestenwind.

Woensdag zou het aanvankelijk nog zwaarbewolkt zijn met regen. Daarna wordt het wisselend bewolkt met enkele buien.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo