Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   29 oktober 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 29 oktober is het eerst op vele plaatsen droog met opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas is het daarentegen wisselend tot zwaarbewolkt met nog enkele buien. In de namiddag wordt het overal zwaarbewolkt met regen vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden. De wind is matig en aan de kust soms vrij krachtig uit westzuidwest, krimpend naar zuidwest.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met regen of motregen. Op de Ardense Hoogten kan het zicht beperkt worden door laaghangende bewolking. De minima liggen vanavond tussen 8 en 13 graden, in de loop van de nacht wordt het wat zachter. Er waait een stevige en matige, aan zee meestal vrij krachtige, zuidwestelijke wind met rukwinden tot 50 à 60 km/u.

Vrijdag liggen we onder invloed van zeer zachte maritieme en vochtige lucht. Het is meestal betrokken met lage wolken waaruit soms wat lichte regen of motregen kan vallen, vooral dan in het noorden van het land en op de Ardense Hoogten. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 15 en 17 graden elders. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan de kust vrij krachtig tot krachtig met rukwinden tot 50 à 60 km/h.

Zaterdag, stroomt drogere lucht vanuit Frankrijk naar onze streken. Na het snel optrekken van het lokale ochtendgrijs, wordt het zonnig en erg zacht met maxima tussen 13 graden op de hoogten van de Ardennen en tot 17 graden elders. De wind is matig en aan de kust soms vrij krachtig uit het zuiden. Op het einde van de dag neemt de bewolking toe vanuit het westen en tijdens de nacht trekt er een regenzone over het land.

Zondag is het wisselvallig met afwisselend opklaringen en soms veel wolkenvelden met nu en dan wat neerslag. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden overdag, maar lopen tegen de avond en de nacht erop verder op. Er staat een overwegend matige zuidwestenwind.

Maandag wordt het wisselend bewolkt met een groot deel van de dag droog weer. In de namiddag neemt de bewolking toe en vooral tegen de avond gaat het regenen vanuit het westen. Aan de voorzijde wordt warme lucht aangevoerd waardoor de maxima stijgen tussen 15 graden in de Ardennen en tot 19 graden in Laag- en Midden-België. Lokaal is een 20 graden mogelijk. De wind is matig tot vrij krachtig uit zuidwest, in de namiddag ruimend naar west tot noordwest vanaf de kust.

Dinsdag komen we onder invloed van gevoelig frissere, onstabiele maritieme lucht. Het is wisselend bewolkt met vrij grote kans op enkele buien. De maxima schommelen tussen 9 en 12 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo