Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   16 september 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 16 september wordt het vrij zonnig. In de loop van de voormiddag al kunnen stapelwolken zich vormen en lokaal uitgroeien tot een bui. Een donderslag behoort tot de mogelijkheden. De maxima liggen rond 22 graden aan de kust, tussen 25 en 28 graden in het centrum en tot 30 graden in het uiterste zuidoosten van het land. De wind waait eerst zwak uit veranderlijke richtingen en matig aan de kust uit het noorden. In de namiddag wordt de wind matig uit het noorden en vrij krachtig aan zee.

Vanavond is het overwegend licht- tot gedeeltelijk bewolkt. Vannacht neemt de bewolking toe en wordt het plaatselijk zwaarbewolkt. Het blijft droog. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een matige noordoostelijke wind.

Donderdag blijft het droog en wordt het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, zonnig. Het wordt minder warm met maxima tussen 20 21 graden graden aan zee alsook in de Hoge Venen, 22 graden in het centrum en 26 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait matig en vlak aan zee soms vrij krachtig uit het noordoosten.

Vrijdag blijft het droog met veel zon en maxima van 21 graden aan zee en in de Hoge Ardennen tot lokaal 25 graden langs de Franse grens. De wind waait matig uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen.

Zaterdag begint de dag zonnig ondanks de hoge sluierbewolking. In de loop van de namiddag neemt de bewolking verder toe vanuit Frankrijk en 's avonds vallen er mogelijk enkele lokale buien, eventueel met een donderslag. De maxima liggen tussen 21 en 25 graden. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost in de Ardennen en in Belgisch Lotharingen en uit oost tot noordoost elders.

Zondag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met in de loop van de dag enkele plaatselijke buien, mogelijk met onweer. De maxima schommelen tussen 20 en 25 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidoost, later uit zuid in de Ardennen en in Belgisch Lotharingen en uit oost tot noordoost elders.

Maandag wordt het waarschijnlijk wisselvalliger met toenemende kans op enkele (onweerachtige) buien vanuit Frankrijk. De maxima schommelen rond 25 graden of wat meer in het centrum van het land. De wind is meestal zwak uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag zou het nog altijd wisselvallig en onstabiel zijn met in de loop van de dag buien die onweerachtig kunnen worden. De maxima in het centrum schommelen rond 24 graden. De wind is matig uit het zuidwesten.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo