Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   3 december 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 3 december hangt er in bepaalde streken aanvankelijk nog nevel, aanvriezende mist of hardnekkige lage bewolking. Vooral over de westelijke landshelft zijn de opklaringen eerst breed. Het blijft rustig, met een zwakke en veranderlijke wind. In functie van de opklaringen halen we 3 tot 8 graden.

Vannacht is het kalm en vrij koud weer. Er kunnen in vele streken weer nevel, aanvriezende mist en laaghangende bewolking gevormd worden. Bezuiden Samber en Maas verwachten we geleidelijk aan brede opklaringen. De wegen kunnen daardoor opnieuw glad worden. De minima schommelen tussen -2 en +2 graden bij een zwakke en veranderlijke wind die geleidelijk aan zuidoostelijk wordt.

Woensdag blijft het droog en zijn er mogelijk hardnekkige lage wolkenvelden in het centrum en noorden van het land. Zeker ten zuiden van Samber en Maas zou het echter vrij zonnig kunnen worden. Ook in het centrum kan de zon eventjes doorbreken in de namiddag. In het noordwesten, waar de zon mogelijk de ganse dag verscholen blijft achter lage wolkenvelden, wordt het mogelijk niet warmer dan +2 Ó +4 graden. In het centrum en in de Ardennen liggen de maxima tussen +4 en +7 graden. De wind waait zwak en in de Ardennen soms matig uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen.

Ook op donderdag blijft het droog met op vele plaatsen een grijze hemel. In de ochtend is er, bij plaatselijke lichte vrieskou, kans op (aanvriezende) mistbanken. In de loop van de dag kunnen her en der mogelijk enkele opklaringen verschijnen. De maxima liggen tussen 0 en 6 graden, afhankelijk van de opklaringen. De wind neemt toe tot meestal matig en draait naar zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag neemt de zuidwestenwind verder toe tot matig tot vrij krachtig. Vanaf het westen bereikt een neerslagzone ons land. Het blijft daardoor zwaarbewolkt tot betrokken met regen of buien, of in Hoog-BelgiŰ aanvankelijk mogelijk tijdelijk eerst wat winterse neerslag. De maxima liggen tussen 1 graad in de Ardennen en 9 graden in het uiterste westen.

Zaterdag zorgt een zwakke mobiele wig van hogedruk tijdelijk voor droger en rustiger weer. Het zou wel meestal bewolkt blijven, met nog kans op plaatselijke buien. Maxima van 4 tot 10 graden. Een nieuwe regenzone bereikt zondag of maandag ons land. Het is bewolkt met vrij veel wind en vrij zacht met maxima tussen 6 en 11 graden.

Maandag moeten we rekening houden met regen of buien en mogelijk veel wind. De maxima liggen in de orde van 8 of 9 graden in de meeste streken.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo