Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   10 oktober 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 10 oktober is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. In de namiddag neemt de buienactiviteit af vanaf het westen. De maxima schommelen van 10 graden in de Hoge Venen tot 16 graden in Vlaanderen. Er waait een matige tot lokaal vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. Rukwinden tot 60 km/u blijven mogelijk.

Vanavond en vannacht is het eerst droog en wisselend bewolkt. In het tweede deel van de nacht bereikt een regenzone het noordwesten van het land. In de andere streken komt er vrij veel bewolking. Minima tussen 7 graden in de Ardennen en 13 graden aan zee. Matige wind uit zuid tot zuidwest.

Vrijdag golft een regenzone over het Kanaal en het zuiden van de Noordzee, en bereikt soms het noordwesten van het land. In de andere streken verwachten we eerst vrij veel bewolking en later enkele zonnestralen. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden. Matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten.

Zaterdag bepaalt zachte zuidwestelijke lucht het weer. Er is kans op wat regen in het noordwesten van het land, terwijl het zonniger is verder naar het zuidoosten van het land. Maxima van 16 tot 20 graden. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest.

Zondag verplaatst de regenzone die golft over de Britse Eilanden en de Noordzee zich langzaam naar ons land. Voor de storing is het erg zacht met maxima tussen 18 en 23 graden. We kunnen nog genieten van wat zon voordat het onstabieler wordt met enkele buien.

Maandag verlaat de regenzone ons land en krijgen we opnieuw opklaringen vanuit het westen. Met frissere lucht stijgen de temperaturen niet hoger dan 12 tot 17 graden. Dinsdag is het meestal droog met opklaringen. Maxima tussen 9 en 14 graden. Woensdag zou een regenzone over ons land kunnen trekken. Maxima rond 15 met vrij veel wind.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo