Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   16 mei 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 16 mei is het eerst nog op veel plaatsen zonnig. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf het oosten, maar blijft het meestal droog. We halen maxima van 11 graden in de Hoge Ardennen tot 18 graden in het westen. Er waait een matige en aan de kust soms een vrij krachtige noordoostenwind.

Vanavond en vannacht wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. In vele streken blijft het droog, maar op sommige plaatsen, en vooral dan in het noordoosten, is er kans op enkele buitjes op het einde van de nacht. De minima liggen tussen 6 en 10 graden bij een zwakke of matige wind uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen.

Vrijdag hangt er vrij veel bewolking en hier en daar vallen er ook enkele buien, vooral na de middag. De maxima schommelen tussen 13 en 17 graden. De zwakke wind is eerst oostelijk en later veranderlijk.

Zaterdag wordt er wat warmere en onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd. Het wordt wisselend bewolkt met stapelwolken en hoofdzakelijk na de namiddag enkele buien met lokaal onweer. De temperaturen liggen tussen 17 en 21 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Zondag is het vrij warm en onstabiel met in de loop van de dag vorming van onweersbuien. In het binnenland krijgen we temperaturen van 17 tot 22 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke of noordelijke richtingen.

Maandag stroomt er frissere noordelijke zeelucht over ons land. We verwachten vrij veel bewolking en hier en daar vallen er nog buien of wat regen. De wind waait matig uit noord tot noordoost en de maxima schommelen tussen 14 en 17 graden.

Dinsdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met kans op enkele buien. De temperaturen schommelen rond 17 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo