Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   31 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 31 augustus is er eerst nog veel bewolking en vooral langs de Franse grens kan er nog een bui vallen. Daarna wordt het overal droog en met opklaringen vanaf het noordwesten. De maxima liggen rond 15 graden in de Hoge Venen, rond 19 graden aan zee en rond 20 of hooguit 21 graden in het binnenland. De wind waait meestal zwak uit oost tot noordoost, krimpend naar noordoost tot noord.

Vannacht wordt het licht bewolkt tot helder. Het kan nevelig worden en vooral in het noordwesten van het land is er kans op mist. De minima liggen tussen 4 en 11 graden. De wind waait meestal zwak uit noordoost tot oost of uit veranderlijke richting.

Na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs is het zaterdag eerst zonnig. Later verschijnen er wel stapelwolken. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden bij een overwegend zwakke wind uit oost tot noordoost.

Zondag is het droog en licht of gedeeltelijk bewolkt met maxima van 19 tot 24 graden. De wind is nog altijd overwegend zwak uit oost tot noordoost.

Maandag begint met brede opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en kan er vooral in het oosten van het land een bui vallen, eventueel met een donderslag. De maxima liggen tussen 21 en 24 graden bij een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost.

Dinsdag bevindt er zich onstabiele lucht met buien en enkele onweders boven het westen van Duitsland. Mogelijk vallen er in ons land ook een paar buien, eventueel met onweer over het oosten. Het is vrij zacht met temperaturen tot 23 graden.

Woensdag en donderdag lijkt het wisselvallig te worden met kans op enkele en mogelijk onweerachtige buien. De maxima liggen rond 22 of 23 graden in het centrum van het land.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo