Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   22 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 22 augustus krijgen we, na het optrekken van het ochtendgrijs, afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Na de middag wordt het geleidelijk zonniger. Het wordt vrij warm voor de tijd van het jaar, met maxima rond 23 graden aan de kust, 24 of 25 graden in de Ardennen en 25 tot lokaal 28 graden elders. 's Ochtends is de wind zwak en veranderlijk. Overdag wordt hij vaak matig uit west tot zuidwest in het binnenland en uit west tot noordwest aan zee.

Deze avond verdwijnt de meeste bewolking. In het tweede deel van de nacht wordt het nevelig et ontstaan er plaatselijk lage wolken, vooral in het westen van het land. De minima liggen tussen 10 en 16 graden. Er staat een matig wind uit zuidwestelijke richtingen aan zee. In het binnenland is de wind meestal zwak uit veranderlijke of west- tot zuidwestelijke richtingen.

Donderdag neemt de bewolking toe vanaf het westen. In het zuidoosten van het land kunnen er in de loop van de dag enkele buitjes ontstaan. In de late namiddag trekt een storing met regen en buien het land binnen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 21 en 27 graden bij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Vrijdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt en kunnen er vooral in de noordoostelijke helft van het land enkele buien vallen. Het wordt gevoelig frisser. Maxima rond 18 graden in het centrum van het land. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit west tot noordwest.

Zaterdag wordt het wisselvallig en vaak zwaarbewolkt met regen en soms felle buien met kans op onweer. Met maxima rond 16 of 17 graden lijkt de zomer veraf. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit noordwestelijke richtingen.

Zondag wordt het rustiger en droger. In het noordwesten van het land kunnen er eerst nog plaatselijke buien vallen. De maxima liggen rond 19 graden in het centrum.

Maandag kunnen er nog enkele buien vallen maar bereiken we 20 of 21 graden in het centrum.

Dinsdag is het rustig en droog met maxima tot 24 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo