Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag is het in het westen en centrum zwaarbewolkt met wat regen. In de late namiddag of vroege avond komen er opklaringen in het westen, die breed worden aan zee. In het oosten en het zuidoosten zijn er soms zonnige perioden maar later ontstaan lokale buien met kans op onweer. De maxima schommelen tussen 15 graden aan zee en 22 in het zuidoosten.

Aan de kust waait er een matige noordenwind. Elders is de wind zwak en later soms matig uit westelijke of veranderlijke richtingen, ruimend naar noord.

Vrijdag blijft het overwegend droog in het westen. In het centrum en vooral het oosten is het wisselvalliger met soms buien, mogelijk met onweer. Het kwik klimt tot ongeveer 21 graden.

Zaterdag lijkt het in de meeste streken droog en vrij mooi te worden maar op het einde van de dag kan er lokaal toch onweer tot ontwikkeling komen. Het wordt vrij warm met maxima van 20 graden in de Hoge Ardennen tot 25 in de Kempen. Zondag vergroot de kans op een regen-of onweersbui en krijgen we meer wolken. Het is dan koeler met maxima rond 20 graden.



Build for Life