Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag wordt het zacht en vrij mooi met zon maar ook wat lichte stapelbewolking. Op de meeste plaatsen blijft het droog maar een schaars buitje is niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Ardense hoogvlakten, 17 graden vlak aan zee, 19 of 20 graden in de meeste streken en 21 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Vanavond en volgende nacht wordt het rustig en eerst licht bewolkt. Later op de nacht komt de bewolking geleidelijk opzetten maar het blijft nog waarschijnlijk droog tot de ochtend.

Dit weekend komt er een kentering in het weer. We komen terecht in onstabiele en gevoelig frissere zeelucht van polaire oorsprong. Het wordt fris en zeer wisselvallig met dikwijls buien die soms vrij hevig en onweerachtig kunnen zijn. Zaterdag schommelen de maxima rond 17 graden in Vlaanderen maar zondag wordt het door een onaangename noordwestenwind niet warmer dan 15 graden.

Ook begin volgende week blijft het fris met vrij veel bewolking en soms regen. De temperaturen stijgen nochtans enkele graden.



Build for Life