Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag verwachten we nog een mooie en zachte lentedag met zon maar ook enkele wolkenvelden. De temperaturen stijgen opnieuw naar 16 graden aan zee, 18 graden op de Ardense hoogvlakten, 19 of 20 graden in het westen van het land en 22 graden in de Kempen en in Belgisch Lotharingen. De wind ruimt verder naar het westen en wordt zwak tot matig.

Volgende nacht trekt een zwakke neerslagzone over ons land. De bewolking neemt tijdelijk toe met af en toe wat lichte regen of motregen. De minima schommelen tussen 5 en 8 graden en de noordwestenwind neemt toe.

Morgen dinsdag verlaat de regen of motregen het oosten van het land richting Duitsland. Het wordt wisselend bewolkt en gevoelig frisser met een onaangename noordwestenwind en tijdelijk ook enkele buien, vooral in het noorden en oosten van het land.

De rest van de week is het gedeeltelijk bewolkt en dikwijls droog, hoewel enkele buien niet uitgesloten zijn. De maxima schommelen rond 14 graden. Vooral tijdens de nacht van dinsdag op woensdag wordt het 's nachts zeer fris met kans op lichte vorst, hoofdzakelijk in de Kempen en ten zuiden van Samber en Maas.


Build for Life