Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag is het grijs met dikwijls regen, al zijn er ook lokaal drogere perioden. In vele streken wordt het nevelig. De maxima schommelen tussen 3 graden op de Ardense hoogten en 8 à 10 graden in het zuidwesten. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest met stoten tot 60 km/u. In het noordwesten is de wind echter meestal zwak en variabel.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. De minima liggen tussen 3 en 6 graden. In de zuidoostelijke helft zijn rukwinden tot 65 km/u mogelijk, elders is het rustiger.

Vrijdag blijft het zwaarbewolkt en regenachtig. Het wordt zeer zacht met maxima tot 10 of 11 graden in het binnenland. Er staat ook vrij veel wind.
Zaterdag wisselen perioden met zon af met enkele buien. In de zuidoostelijke of oostelijke landsdelen is het meestal bewolkt met nog wat regen. De maxima schommelen rond 10 graden.
Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt en met lokaal kans op regen in de zuidoostelijke landshelft of het zuidoosten. De temperatuur neemt een duik en de maxima halen nog amper 6 graden.


Build for Life