Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. We verwachten nog enkele lokale buien maar dikwijls blijft het toch droog. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Hoge Venen en aan de kust, tot 24 graden in de Kempen. De westenwind is zwak en later soms matig.

Volgende nacht is er tijdelijk kans op regen over het westen en het noordwesten. In de andere streken blijft het meestal droog met enkele opklaringen en wolken. Er is kans op mist, vooral dan in Hoog-België. Minima van 9 tot 14 graden.

Lagedrukgebieden boven West- en Centraal-Europa zullen ons weer de volgende dagen ongunstig gaan beïnvloeden. Vrijdag en zaterdag kan het 's ochtends nevelig zijn. Overdag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Er vormen zich enkele buien, mogelijk met onweer. De maxima liggen rond 18 graden in de Ardennen, rond 20 graden aan zee en tussen 21 en 23 graden in het centrum.

Zondag en maandag wordt het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen. Hierbij kan er plaatselijk flink wat neerslag vallen. De bescheiden maxima liggen in het centrum rond 19 graden.


Build for Life