Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag krijgen we zonnige perioden en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 23 graden aan de kust en 28 graden in de Kempen. De zwakke tot matige zuidwesten wind draait in de loop van de namiddag naar zuid tot zuidoost.

Vanavond is het eerst droog, vannacht komen er zware regen- en onweersbuien. Plaatselijk is wateroverlast mogelijk met felle rukwinden en kans op wind- of bliksemschade. In het oosten blijft het nog lange tijd droog. De minima liggen tussen 15 en 18 graden. De zwakke zuidoostenwind wordt matig en draait naar zuid.

Vrijdag verwachten we eerst regen en buien, mogelijk met onweer. Plaatselijk kan er flink wat neerslag vallen. Later overdag, en vooral na de middag, wordt het vanaf het westen meestal droog met soms opklaringen .

Zaterdag blijft het wisselvallig met soms regen of buien. Er waait ook een stevige westenwind. Zondag krijgen we nog steeds perioden van regen met een koele westelijke wind. Tijdens het weekeinde schommelen de bescheiden maxima in de meeste streken tussen 17 en 20 graden. Vanaf maandag wordt het warmer met nog kans op een bui


Build for Life