Algemeen

Weersverwachting voor de komende dagen

Weersverwachting voor de komende dagen
Vandaag is er eerst lokaal mist of ochtendgrijs, daarna krijgen we overal zonnige perioden met soms wolken.De maxima liggen tussen 13 graden op de Ardense hoogten en aan zee en 16 tot plaatselijk 19 graden elders. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later matig uit noord. Vanavond en vannacht krijgen we opnieuw brede opklaringen. Plaatselijk is er kans op vorming van mist of lage wolken.

Het wordt koud met minima tussen -1 graad in de Hoge Venen en +2 of +3 graden in het westen. De wind waait zwak uit noordoost tot oost. Op vele plaatsen vriest het aan de grond.

Donderdag wisselen na het ochtendgrijs opklaringen en wolken elkaar af. De kans op bewolking is groter over het oosten van het land. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. Vrijdag en zaterdag wordt het overwegend zonnig en rustig. Vrijdag klimt het kwik tot ongeveer 20 graden. Zaterdag is het nog wat warmer met in de Kempen maxima tot 23 graden.

Ook zondag is het warm maar dan neemt de kans op enkele plaatselijke buien wat toe. Begin volgende week verhogen de kansen op neerslag verder. Het zou dan ook minder warm worden.


Build for Life