Algemeen

Weersverwachting tot woensdagnacht

Dinsdag wordt het warm tot zeer warm zomerweer met flinke zonnige perioden. Later in de namiddag is er een kleine kans op een warmteonweer en dat voornamelijk over het oosten van het land. Er staat een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost. De middagtemperatuur bedraagt 28 graden aan zee, 32 graden in het binnenland en 34 graden in de Kempen. In de loop van de avond blijft het lange tijd warm. 's Nachts wordt het licht bewolkt. In het oosten is er een kleine kans op een onweersbui. De minima schommelen tussen 17 en 21 graden.

Woensdag wordt het heel erg heet. Bij flinke zonnige perioden stijgt het kwik naar waarden tussen 30 en 36 graden. Door de toenemende luchtvochtigheid wordt het in de loop van de avond erg zwoel met kans op een plaatselijke, mogelijk hevige onweersbui. Er staat een zwakke oostenwind die later op de dag naar het noordoosten zal krimpen.

Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: Er komt een overgang naar een minder warm weertype met vooral op donderdag en vrijdag flinke onweersbuien. De middagtemperatuur schommelt donderdag rond 29 graden. Daarna wordt het ongeveer 25 graden.

Build for Life