Algemeen

Weersverwachting geldig tot zaterdagnacht

Eerst is er overal kans op wat lichte sneeuw. Aan zee en over het noordwesten gaat de neerslag al snel over in wat lichte regen. In het centrum en het oosten valt er deze namiddag tijdelijk iets meer sneeuw overgaand in regen. Tijdens die overgang kan de neerslag wat aanvriezen. In de Ardennen blijft het sneeuwen. De maxima stijgen later overdag tot 2 à 3 in het centrum en tot 8 à 9 aan zee.

Volgende nacht is het wisselend bewolkt met in Hoog-België nog enkele sneeuw- buien. Elders is er kans op een paar buien van regen of smeltende sneeuw. Minima in het centrum rond 2 graden.

Zaterdag is het vaak bewolkt met af en toe nog wat lichte regen en in de Ardennen wat sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 en 7 graden. Van zondag tot dinsdag blijven de wolken dominant met steeds kans op wat lichte neerslag bij tussenpozen. Het is echter vaak toch ook droog. Op de meeste plaatsen liggen de maxima tussen 6 en 9 graden. Ook midden volgende week lijkt in dit relatief zachte weerbeeld geen verandering te komen.

Zaterdagochtend en lokaal ook zondagochtend schommelen de minima nog rond het vriespunt. Daarna wordt het enkele graden zachter.

Klik hier voor het VTM weer van 13u

Klik hier voor het VTM weer van 19u




Build for Life