Algemeen

Weersverwachting geldig tot donderdagnacht

Woensdag is opnieuw een aangename zomerdag met zonnige perioden. Aan het eind van de namiddag is een plaatselijk warmteonweer mogelijk. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. De maxima bedragen 25 graden aan de kust, 28 in het binnenland en 31 graden in de Kempen.

Ook woensdagavond is er kans op een plaatselijk warmteonweer. De temperaturen blijven evenwel nog lange tijd ideaal om buiten te vertoeven. In de nacht van woensdag op donderdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Het kwik daalt minimaal naar 13 graden op de Hoge Venen en tot ongeveer 17 graden elders.

Donderdag wordt het opnieuw warm. Er zijn perioden met zon en pas later in de namiddag of avond heeft vooral het westen van het land kans op een regen- of onweersbui. De zuidoostenwind is matig, aan zee vrij krachtig, maar neemt in de loop van de dag in kracht af en wordt dan ook veranderlijk van richting. De maxima bedragen 24 graden aan zee, 25 graden op de meeste andere plaatsen en 28 graden in de Kempen.

Van vrijdag tot en met maandag krijgen we perioden met zon en kans op een regen- of onweersbui. De middagtemperatuur daalt van ongeveer 24 graden op vrijdag naar 21 graden op zondag en maandag.

Klik hier voor het VTM weer van 13u

Klik hier voor het VTM weer van 19u



Build for Life