Nieuwbouw

'Weathered' nieuw thema Sto-Ecoshapes op GEVEL 2016

Sto Isoned breidt de collectie prefab stucvormen van Sto-Ecoshapes uit met het thema Weathered. Dit thema accentueert de veelzijdigheid van het product rond oppervlaktestructuur en toevoegingstechnieken. Met Sto-Ecoshapes ontwikkelt iedere architect zijn eigen duurzame gevelafwerking, die CO2-uitstoot vermindert en energiekosten bespaart. Sto introduceert Weathered tijdens GEVEL 2016.

Sto-Ecoshapes is geen plaatmateriaal, geen tegel en geen steen. Het zijn prefab stucvormen op basis van minerale componenten. Een architect kan tijdens de productie bij Sto zelf aan de knoppen draaien en een basiskleur, vorm en formaat kiezen. Het product wordt volledig eigen, doordat hij zelf de oppervlaktestructuur en toevoegingstechniek kiest. Zijn design levert een gepersonaliseerde gevelafwerking op, in kleur, structuur en formaat. Sto-Ecoshapes is ook in kleine oplages te produceren en blijft in dezelfde uitvoering onbeperkt beschikbaar.

Sto-Ecoshapes ‘Weathered’: 16 structuren in 300 tinten

Het thema Weathered onderscheidt zich door de specifieke structurering van het basismateriaal (90% minerale componenten) dat een robuuste steenachtige uitstraling creëert. De 16 structuren zijn in nagenoeg alle 300 tinten uit de Architectural Colours kleurwaaier van Sto maak- en mixbaar.

Weathered nieuw thema Sto-Ecoshapes op GEVEL 2016

5x minder CO2-uitstoot en 3x minder energieverbruik

Op een buitengevelisolatie systeem toegepast is Sto-Ecoshapes een bijzonder duurzame geveloplossing. De productie veroorzaakt namelijk vijf maal minder CO2-uitstoot dan een conventionele gevelopbouw en kost drie keer minder energie. Dat komt omdat het product voor 90% uit minerale componenten bestaat, wordt gedroogd op max. 60 °C en door de logistieke voordelen: per vrachtwagen kan maar liefst 6000 m2 gevelafwerking vervoerd worden.
Het lage gewicht doet niets af aan de robuustheid en levensduur van het materiaal. In combinatie met een buitengevelisolatie systeem is het product damp-open, maar bestand tegen indringing van vocht van buitenaf. Dat levert een gezond binnenklimaat én een onderhoudsarme gevel op. Met deze prestaties sluit Sto-Ecoshapes naadloos aan op de wens om duurzaam en verantwoord te bouwen.

Vraag naar duurzame prefab gevels neemt toe

Sto-Ecoshapes is het resultaat van een samenwerking tussen Sto en experts uit de Nederlandse architectuur, woningbouw en stadsvernieuwing. Het doel is om in co-creatie het ideale gevelmateriaal te ontwikkelen dat de beeldkwaliteit van baksteen combineert met de veelzijdigheid van pleisterwerk. Sto-Ecoshapes komt tegemoet aan de vraag naar duurzame prefab gevels die de energieconsumptie van gebouwen reduceren en het bouwproces slimmer en sneller maken. Het bedrijf lanceerde een bètaversie van de prefab stucvormen tijdens de beurs GEVEL in 2015. Sto-Ecoshapes wordt inmiddels ook internationaal vermarkt.

Sto Isoned

Sto Isoned is een dochteronderneming van de Duitse multinational Sto SE & Co. KGaA en in Nederland verantwoordelijk voor de levering van Sto-producten. Als marktleider en specialist op het gebied van gevelisolatie systemen, streeft Sto Isoned naar een mooiere en energiezuinige gebouwde omgeving. Door hoogwaardige isolatie te combineren met een breed scala aan design opties, worden esthetiek en energiebesparing één. Kijk voor meer informatie op www.sto.nl. Sto staat op stand A020 op GEVEL 2016 (27-29 januari, Ahoy Rotterdam).

Weathered nieuw thema Sto-Ecoshapes op GEVEL 2016

Ook interessant