Badkamers

Waterval van kleuren: kranen die spelen met licht en kleur

Nu de badkamer meer en meer een oord van ontspanning wordt, gaan bedrijven ook meer aandacht besteden aan design in de badkamer. Zelf voor de kleinste details worden vernieuwende vormen gebruikt. Badkamerspecialist Hansa komt op de markt met een gamma revolutionaire kranen, die spelen met licht en kleur. Ontdek op BATIBOUW bijvoorbeeld het assortiment Hansacanyon, een collectie badkamerkranen waarin verlichting verwerkt is. De design van de kranen is minimalistisch, maar dan wel met een speelse toets. De waterstraal loopt door een open waterbekken, wat voor een natuurlijke loop van het water zorgt, als was het een mini watervalletje. En dat is niet alles: de geïntegreerde verlichting zorgt voor blauw water bij een koude stroom, en een rode kleur bij een warme. De verlichting wordt gestuurd aan de hand van temperatuursensoren. De kraan is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: in twee maten voor de wastafel, als badmengkraan en als douchemengkraan.

Een andere innovatie waarin kleur een hoofdrol speelt, is de Hansacolourshower, waarbij in de douchekop ledverlichting verwerkt zit. Aan de hand van een bedieningspaneel kies je de kleur die het best bij het moment past, bijvoorbeeld rood voor een stimulerende kleurendouche. Het systeem is perfect te installeren op een bestaande douche.

Derde nieuwigheid bij Hansa is het assortiment Hansamotion. Ook hier werd gewerkt met een open waterloop, waarbij de voorgevormde waterstraal als een waterval in het waterbassin klatert.