Buitenschrijnwerk

Wat zijn de standaard afmetingen van aluminium ramen?

Wat zijn de standaard afmetingen van aluminium ramen?
Foto: © Aliplast
Ramen zorgen voor de final touch van het exterieur van uw woning. Maar wat zijn de standaardafmetingen ? En wat zijn de laatste trends ? Aliplast, fabrikant van aluminium profielen voor ramen, deuren, gevelbekleding, pergola's en veranda's legt je de mogelijkheden uit.

Aluminium: bijzonder geschikt voor grote ramen

Aluminium is heel licht, maar tegelijkertijd ook héél sterk. Daardoor is het bijzonder geschikt voor grote raamoppervlaktes. Op die manier geniet je van veel lichtinval en een ruimtelijk effect. Aluminium is niet alleen geschikt voor grote ramen, maar is ook heel flexibel qua vorm: ronde of trapezium vormen zijn perfect mogelijk. Goed nieuws dus: geen standaardafmetingen, maar op maat van uw wensen.

Wat zijn de standaard afmetingen van aluminium ramen?
Foto: © Aliplast

Schuiframen zonder drempel: vlak van binnen naar buiten

Een drempelloos schuifraam wordt in de hedendaagse architectuur steeds vaker toegepast. Dit schuifraam is uniek omdat het geen opstap meer heeft, noch van binnen naar buiten, noch van buiten naar binnen. Een groter ruimtegevoel en een makkelijke doorgang (voor kinderen, rolstoelgebruikers of minder mobiele personen) zijn de voordelen. Dankzij de verborgen gootlijn, hoef je geen schrik te hebben dat het water binnenkomt.

Wat zijn de standaard afmetingen van aluminium ramen?
Schuiframen zonder drempel - Foto: © Aliplast

Hoekraam zonder profielen

Kies je voor een hoekraam ? Dit kan uitgevoerd worden zonder hoekprofiel, waarbij een hoek gevormd wordt door een verbinding van het glas.

Je kan ook kiezen voor een slank schuifraam in een open hoek van 90°, zonder profielstijl op de hoek. Zo kan je maximaal genieten van een binnen-buitengevoel. Dankzij een hefschuifsysteem kan je het raam gemakkelijk openen.

Wat zijn de standaard afmetingen van aluminium ramen?
Hoekraam zonder profielen - Foto: © Aliplast

Ontdek de Miniline: het schuifraam met ingebouwde ultraslanke profielen

Zowel in nieuwbouw als renovatiewoningen zijn aluminium ramen en deuren met slanke profielen een ware trend. Aliplast gaat nog een stukje verder: alle aluminium profielen van het minimalistisch schuifraam Miniline worden namelijk onzichtbaar ingebouwd. Blijft over: enkel het verticale aluminium profiel van slechts 20mm breed. Je woning en de ruimte rondom worden één. Deze ramen kunnen tot 4 meter hoog gemaakt worden. Zo geniet je van een maximale lichtinval.

Wat zijn de standaard afmetingen van aluminium ramen?
Miniline - Foto: © Aliplast

Aluminium ramen: een waaier van mogelijkheden

Aluminium ramen zijn tegenwoordig steeds populairder, want ook qua design heb je talrijke mogelijkheden. Je kiest namelijk zelf welke look je wil, want aluminium raamprofielen zijn er in verschillende soorten en kleuren. Dat maakt ze geschikt voor elke bouwstijl, van klassiek over pastorij tot modern. Aluminium ramen zijn beschikbaar in oneindig veel kleuren. Naar afwerking kan je kiezen voor mat, glanzend, of structuurlak. Desgewenst kan je binnen en buiten zelfs een andere kleur kiezen. Aluminium raamprofielen gaan tientallen jaren mee: ze kunnen niet roesten, barsten of kromtrekken en zijn bijzonder kleurvast. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie. Da's pas zorgeloos genieten.

Zoals je kan zien bieden aluminium ramen heel wat voordelen en mogelijkheden. Wil je meer info of een offerte voor jouw woning ? Neem contact met een Aliplast specialist in jouw buurt.