Nieuwbouw

Waal bouwt WIM met Autodesk Revit Architecture

Itannex heeft bij Waal in Vlaardingen de Autodesk Revit Architecture software geïmplementeerd om bouwprojecten vanaf het eerste ontwerpidee tot en met de onderhoudsfase inzichtelijker en beter beheersbaar te maken. Met als doel kostenreductie door ketenintegratie, integreert het bouwbedrijf binnen het Waal Informatie Model (WIM), 3D-ontwerpen met prijscalculaties en het operationeel aansturen van bouwprojecten. Waal is één van de grootste bedrijven in het ASVB-concern (Aan de Stegge Verenigde Bedrijven).

“Dankzij onze vergaande integratie van het ontwerpproces, kostencalculaties en de werkvoorbereiding, kunnen wij klanten harde garanties geven over de prijs en haalbaarheid van hun bouwplannen”, zegt Ebert van der Wal, directeur van Waal. Het bedrijf integreert drie informatiemodellen in het eigen Waal Informatie Model (WIM), namelijk een Gebieds Informatie Model (GIM), Bouw Informatie Model (BIM) en Facilitair Informatie Model (FIM). “Met WIM kunnen wij voor een aanbieding binnen enkele dagen een compleet 3D-model opzetten, begroten en visualiseren. Verder merken wij bij het voorbereiden van onze tunnelgietbouw dat WIM de doorlooptijd van een project flink verkort en fouten voorkomt”.

“Itannex heeft bij Waal zowel de Autodesk Revit Architecture software geleverd als alle gebruikers opgeleid en begeleid bij het implementeren van de WIM-visie”, zegt commercieel directeur Nico Ruikes. “Als onderdeel daarvan hebben wij ook een koppeling met de planningsoftware geprogrammeerd, waardoor men het complete bouwproces op kantoor kan simuleren. Oftewel virtueel bouwen in 4D. De wijze waarop Waal met WIM de dagproductie voor tunnelgietbouw visualiseert in tunnelboeken, is uniek voor Nederland”.