Bedrijfsnieuws

WDP koopt vijf sites in Roemenië

De vastgoedbevak Warehouses De Pauw (WDP) heeft voor een bedrag van 16,5 miljoen euro vijf terreinen aangekocht in Roemenie. De sites liggen op drie strategische plaatsen in de buurt van de hoofdstad Boekarest en hebben een totale grondoppervlakte van 942.000 m2.

In het najaar start WDP de bouw van twee semi-industriele panden op de terreinen. Op middellange termijn streeft WDP naar een portefeuille ter waarde van 150 miljoen euro in Roemenie. Dat meldt de specialist in semi-industriele en logistieke gebouwen in een persbericht.

Midden juli maakte WDP bekend dat Roemenie de derde pijler zou worden van zijn strategisch groeiplan, naast de regio Belgie-Nederland-Frankrijk enerzijds en Tsjechie anderzijds. De vastgoedbevak start nu haar activiteiten in Roemenie met de aankoop van vijf terreinen op drie verschillende locaties in de buurt van Boekarest, respectievelijk op de toegangswegen naar Constanta, Pitesti en Ploiesti. WDP kiest voor Roemenie wegens het forse groeipotentieel, de jonge en dynamische bevolking en de rol die Roemenie kan spelen als logistieke toegangspoort tot Europa vanuit het oosten.

De twee sites van 195.000 en 250.000 m2 in de industriezone van Ploiesti liggen vlakbij een groot goederenstation en in de nabijheid van het logistiek centrum van Kaufland en een productievestiging van InBev. De sites op de weg naar Constanta, respectievelijk 175.000 en 99.000 m2 groot, zijn strategisch omdat deze weg Boekarest verbindt met de Zwarte Zee en de stad dus met zeevracht bevoorraadt. Op de weg naar Pitesti, het belangrijkste autobouwcentrum van Roemenie, heeft WDP ten slotte een terrein van 225.000 m2 verworven; deze weg verbindt Boekarest met het centrum en het westen van het land.

Tegen midden 2008 wil WDP op twee van de vijf sites in het najaar starten met de bouw van semi-industriele panden van 5.000 a 10.000 m2.

WDP zal de sites ontwikkelen via WDP Development RO, een 51/49 procent joint venture van WDP en JB Top Pro Invest (Jeroen Biermans). Deze vennootschap zal in Roemenie terreinen kopen, ze ontwikkelen en commercialiseren, en ze nadien verkopen aan WDP Romania. Deze 100 procent dochter van WDP zal voor het beheer instaan en eventueel ook afgewerkte panden aankopen.

Foto: Tony De Pauw, gedelegeerd bestuurder van WDP
Build for Life