Tuin

Vrouwen en mannen tuinieren traditioneel

Mannen en vrouwen hebben een behoorlijk traditionele werkverhouding als het gaat om tuinieren. Mannen doen het zware werk, terwijl vrouwen over de decoratie gaan. Dit blijkt uit onderzoek dat MindWorld heeft verricht in opdracht van Intratuin.

In twee derde van de gevallen houdt de man zich bezig met zware taken als onderhoud van de vijver, de bestrating, het gras, het tuinhuisje en het winterklaar maken van de tuin. De vrouw ontfermt zich over de decoratie en zoekt ook meestal de planten uit voor in de potten, bakken en borders. Ook gaat zij over de invulling van de eetbare tuin met groente, fruit en kruiden. Het binnenhuis blijkt helemaal het terrein van vrouwen te zijn. In 70% van de gevallen is zij degene die planten en potten uitzoekt, verse bloemen koopt en het binnengroen verzorgt. Slechts in 10% van de gevallen houdt de man zich daarmee bezig.

Voor het onderzoek werden mannen en vrouwen gevraagd hun mening over elkaar te geven. Vrouwen vinden in 29% van de gevallen dat mannen wel eens wat meer initiatief mogen tonen in de tuin, terwijl 24% van de mannen van mening is dat vrouwen wel eens wat meer met groen in tuin en huis mogen doen. Volgens 24% van de vrouwen moeten mannen wat vaker naar een tuincentrum gaan om nieuwe planten te kopen.

Gebaseerd op: TuinZaken