Bedrijfsnieuws

Volker Wessels blijft aan beurs genoteerd

Dik Wessels is er niet in geslaagd bouwbedrijf Volker Wessels Stevin van de beurs te halen. Victor Rijssen, het investeringsvehikel van Wessels, heeft 90,3 procent van de aandelen weten te verwerven. Dat is te weinig om de beursnotering ongedaan te maken.

Met de verwerving van minimaal 95 procent van de aandelen had Victor Rijssen Volker Wessels Stevin van de beurs kunnen halen. Dat lukte niet, ondanks de hulp van een grote Amerikaanse belegger die na de verlengde aanmeldingstermijn nog 2,6 miljoen stukken aanbood. Het investeringsvehikel van de familie Wessels heeft nu in totaal 30.286.630 aandelen in handen, 90,3 procent van het totaal.

De resterende stukken zijn eigendom van particuliere beleggers, vermoedt Dik Wessels. “Die mensen denken kennelijk: als Wessels er wat in ziet, zie ik er ook wat in”, zegt de Rijssense bouwondernemer. “Ze vergeten echter dat er vrijwel geen handel meer zal zijn in het aandeel en dat de koers dus niet meer spectaculair zal stijgen. Een hoger bod dan 21 euro mogen we de eerste drie jaar volgens de beursregels ook niet uitbrengen.”
Om het aandeel oninteressant te maken zou besloten kunnen worden op termijn geen dividend meer uit te keren, geeft Wessels aan. “Dat is geen dreigement. Ik denk alleen dat veel mensen die nu nog aandelen Volker Wessels bezitten, niet beseffen dat dit slapende stukken zijn.”

Bod
Vorige maand, toen 80 procent van de aandelen was verworven, liet Victor Rijssen al weten het bod gestand te doen. Op 19 juni zal 19,65 euro per aandeel worden betaald. Dit komt overeen met de biedingsprijs van 21 euro, verminderd met het al uitgekeerde dividend van 1,35 euro. Na de machtsovername van Wessels, die deel uitmaakt van het bestuur van Volker Wessels, blijft H. Hazewinkel de topman. Ook de structuur en strategie van het bouwbedrijf blijven gehandhaafd.
Als de overname van Volker Wessels niet was gelukt, had Wessels het bedrijf verlaten, zo bekende hij deze week in de Twentsche Courant Tubantia. “Gewoon omdat de motivatie dan niet meer voor de volle honderd procent aanwezig was geweest. Ik moet altijd ergens voor gaan in het leven.”
Wessels beweert in dezelfde krant ook met het bestuur van Ballast Nedam te hebben gesproken over een overname van de Nieuwegeinse bouwer. Tot een concreet bod kwam het niet omdat Wessels dat naar eigen zeggen niet over zijn hart kon krijgen. Ballast Nedam ontkent overname-gesprekken met Wessels te hebben gevoerd.
Build for Life