Algemeen

Vlaanderen organiseert Dag v/d Technologie

De Vlaamse overheid organiseert vandaag voor het tweede jaar op rij de Dag van de Technologie. Ruim 150 laboratoria, universiteiten en bedrijven zetten hun deuren open voor het gewone publiek.

Bedoeling is te tonen hoe de technologie het werk in de instellingen bepaalt en meer en meer invloed heeft op het leven van de mensen. Ook hoopt de Vlaamse overheid vooral jonge mensen warm te maken voor een carrière als ontwerper of wetenschapper.

Centrum Duurzaam Bouwen

Technologie onder het motto "Duurzaam Bouwen met nieuwe materialen en nieuwe technologieën".
Naast het WTCB zullen de volgende CeDuBo-partners hieraan meewerken: Soltech, Foamglas, Buderus, Soprema, Viessmann, Vasco, Interelectra, EH2O, Ineltra en Progalva. Onze CeDuBo-partner Izen zal die dag op eigen locatie zijn technieken laten zien.
Het is de bedoeling van CeDuBo om met dit initiatief het technologisch imago van de bouwsector te versterken. 'De bouw' wordt immers nog vaak beschouwd als een nogal traditionele sector waar weinig nieuwe technieken aan te pas komen. Nochtans zijn er in de bouwsector heel wat technologische innovaties. Een aantal voorbeelden zijn die dag te zien in CeDuBo. Ook Vlaams Minister Marino Keulen zal die dag van 16u tot 17u een bezoek brengen aan Centrum Duurzaam Bouwen.

CeDuVo voorziet voor Dhr. Keulen het volgende programma:
16u-16u10:
Verwelkoming door een delegatie van de Raad van Beheer van Centrum Duurzaam Bouwen:
* Mevr. Sonja Claes, gedeputeerde provincie Limburg en voorzitter Raad van Beheer Centrum Duurzaam Bouwen
* Dhrn. Rob Lenaers, voorzitter WTCB en Carlo De Pauw, directeur-generaal WTCB
* Dhr. Berthold Simons, directeur Centrum Duurzaam Bouwen

16u10-17u00:
Bezoek aan de standen van de deelnemende bedrijven, onder begeleiding van Berthold Simons. Dit bezoek zal worden afgesloten op de demostanden van WTCB onder begeleiding van Luk Vandaele, coördinator van de WTCB-deelname.
Build for Life