Architectuur

Vlaamsearchitectuur.be ruimt plaats voor Architectura.be

Na 16 maanden trekt men de stekker uit Vlaamsearchitectuur.be. Niet dat men het beu is, wel omdat deze vanaf nu onder de nieuwe naam Architectura.be de ether ingaan. Een naam die mooi aansluit bij de ambities voor de nabije en verdere toekomst.

Er is vastgesteld dat de naam www.vlaamsearchitectuur.be wel eens tot verwarring leidde met bijvoorbeeld het Vlaams Architectuurinstituut en dat sommigen de naam niet konden onthouden. (Was het nu Vlaamsearchitecten.be of architectuurvlaanderen.be?)

Bovendien willen men zich op de site zeker niet beperken tot de Vlaamse architectuurscène zoals de naam doet vermoeden. Er wordt ook regelmatig nieuws gebracht over projecten in Wallonië en in het buitenland. De vlag dekte dus niet langer de landing. Vandaar dat men op zoek is gegaan naar een kortere naam die goed bekt en die ook bruikbaar is buiten Vlaanderen. Op termijn zal de website immers tweetalig zijn en gaat men zich nog wat meer richten naar de architectuuractivititeiten onder de taalgrens. De naamsverandering vormt wat dat betreft alvast een mooie aanzet.

Link: Architectura.be