Verbouwen

Vlaamse renovatiedag op 23 mei

Op 23 mei wordt voor het zesde jaar op rij de Renovatiedag georganiseerd. Voor deze editie wordt ook nu weer samengewerkt met het NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie. Op zondag 23 mei (tussen 13u00 en 18u00) zetten architecten, interieurarchitecten, andere bouwprofessionals en bewoners van een honderdtal kwalitatieve projecten, verspreid over Vlaanderen en Brussel, hun deuren wagenwijd open om u hun oplossingen te tonen.

De projecten belichten voornamelijk woningbouw en huisvesting. Door de samenwerking met de Vlaamse Overheid werd ook dit jaar de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij bereid gevonden om in elke provincie enkele renovatieprojecten in te dienen voor sociale huisvesting. Hiermee bewijzen we dat renovaties niet per sé duur hoeven te zijn.

Er worden vele duizenden bezoekers verwacht (15.000 in 2003) die de ongeveer 100 projecten zullen bezoeken. Een waardering voor het werk van de (interieur)architecten en bouwbedrijven, maar ook een beloning voor de gastvrijheid van de bouwheren.

Naar aanleiding van dit evenement kunnen belangstellenden een gratis deelnemerslijst aanvragen via het nummer 0900-02905 (0,45 EURO/minuut). Het volledige programma met foto’s en routebeschrijving wordt bovendien gratis aangeboden bij aankoop van de zevende editie van “De Renovatiegids”, een praktisch naslagwerk van 200 pagina’s met tal van geslaagde voorbeelden van gerenoveerde woningen, vanaf 7 mei verkrijgbaar bij de betere persverkoper voor een prijs van 4,90 €.

De Vlaamse Renovatiedag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Radio 2, Delta Light, De Woongids, easyimmo.be, Grohe, Knack - Weekend Knack, Koramic Dakproducten, Reynaers Aluminium, Saint-Gobain Glass én met de steun van de Vlaamse overheid.